Motorossal ütközött egy személyautó

facebook megosztás

Ráfutásos baleset történt péntek délután Nagykanizsán. A Gábor Áron és a Halvax utcák kereszteződésénél történt az ütközés, amelyben szerencsére nem sérült meg senki, csak anyagi kár keletkezett.

A Suzuki típusú motort egy 33 éves zalaegerszegi férfi vezette, aki forgalmi okok miatt megállt, de ezt későn észlelte a Fiatot vezető 44 éves sormási nő. Az autós így nekilökte a motort a szintén álló Peugeot-nak. A kétkerekűben komoly károk keletkeztek, de személyi sérülés nem történt. Takács Tivadar, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hangsúlyozta: elindult a motoros szezon Zalában is, így egyre több kétkerekűvel találkozhatunk megyénk útjain. Szerinte a megfelelő védőfelszerelés mellett fontos, hogy a motorosok ügyeljenek arra, hogy az aszfalt még nem melegedett fel, így gyengébb a tapadás, ezért különösen fontos a követési távolság helyes megtartása. Vasárnap Zalaszentgrót közelében is történt egy motoros baleset, ott a járművezető súlyos sérülést szenvedett.

– Egy esetleges baleset esetén is sokkal sérülékenyebbek a motorosok, mint a gépkocsiban utazók, mert a kétkerekűek vezetőit nem védik a gépkocsikra jellemző, passzív biztonsági eszközök. S egy közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Ráadásul a motorosok kevésbé észlelhetőek, mint a nagyobb méretű járművek. A motorosok is fokozottan figyeljenek, különösen a városi forgalomban, hogy ne kerüljenek az autósok holtterébe, s tartsák be a sebességhatárokat – nyilatkozta Takács Tivadar, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

M-B.Gy.

(Képek: police.hu)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.