Nyomda, 19-es udvar – Ebek harmincadján a belvárosban

facebook megosztás

– Orbán Viktor ígérete hat éve volt, ám azóta sem történt semmi a konferencia-központtal. S a régi nyomda épülete, nem beszélve a 19-es udvarról, még mindig csúfítja a város főterét – fogalmazott Fodor Csaba, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke.

Ahogy arról a kanizsaujsag.hu-n mi is beszámoltunk, el kezdett hullani a vakolat a régi nyomdáról, a hétvégén a város hivatásos tűzoltói a gyalogos forgalmat, valamint az ott parkoló autók biztonságát veszélyeztető épületet kordonszalaggal körbekerítették.

Nagykanizsa egyik régóta megoldásra váró problémája a - ma már hírhedt - 19-es udvar és a régi nyomda épülete. Legutóbb tavaly februárban foglalkoztunk a témával, akkor még arról adhattunk hírt, hogy 25 millió forintot különítettek el a város költségvetéséből bontási munkálatokra, ezt azonban a veszélyhelyzet kihirdetése után Balogh László polgármester módosította. Így az elmúlt 13 hónapban nem indult el a projekt, az épület állapota pedig folyamatosan romlik.

– Sajnos most itt tartunk, pénz nincs rá. S tudomásunk szerint valamiért jegelik ezt a projektet, ezt az egész blokkot. Az Orbán Viktor által beígért konferenciaközpont lenne itt, csak az ígéret 2015-re datálódik, s most már hatodik éve, hogy nem történt semmi. Azon túlmenően, hogy egy borzasztóan ronda látványt nyújt itt a város főterén a nyomdaépület, s a 19-es udvarról nem is beszélve… Nem tudjuk, hogy mi a szándékuk, nem tudjuk, hogy miért jó az a polgármesternek és Cseresnyés Péternek, ha minél rondább a város. Szerintem ez egy elég buta hozzáállás, s őnekik, velünk közösen, azon kellene dolgozniuk, hogy élhető, szép városban lakjunk – fogalmazott Fodor Csaba, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke.

M-B.Gy.

(Borítókép és fotó: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.