A rendőrség kisfilmmel hívja fel a figyelmet a motoros szezonra

Kétkeréken is biztonságban címmel készített videót a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság. A kisfilm célja, hogy felhívja a közlekedésben résztvevők figyelmét a motoros szezon veszélyeire.

Már idén is előfordult motoros baleset Zalában, pedig a szezon csak nemrég kezdődött. A jó idő beköszöntével ugyanis egyre több a biciklis és a motoros is az utakon. A rendőrség ebben az időszakban szeretné fokozottan felhívni a figyelmet ezekre a járművekre, valamint a kisfilmben tanácsokkal is ellátják a sofőröket, hogy a motorosok által okozott vagy elszenvedett baleseteket megelőzhessük.

– Ember, jármű, környezet. Erre a három tényezőre épül a kisfilmünk. Az emberi tényező maga a motoros. A legfontosabb, hogy ők maguk is készen álljanak a szezonra, ezért frissítsék fel az ismereteiket, gyakoroljanak a szezonra, mielőtt kimennek a forgalomba. Fontosak az egyéni védőfelszerelések is, például a ruházat, kesztyű, csizma és bukósisak megfelelő módon nyújt védelmet, ha az esés vagy ütközés már bekövetkezett. Ha mi magunk már felkészültünk a motoros szezonra, akkor a jármű átvizsgálásáról sem feledkezhetünk meg, ennek során feltétlenül szükséges ellenőrizni azt, hogy a motorunk készen áll-e a szezonra, a hosszú, téli pihenő miatt nem szorul-e karbantartásra. A motoros környezetének is lehetőséget kell adni, hogy felkészüljenek a motoros jelenlétére a közutakon – nyilatkozta Takács Tivadar, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

K.V.

(Borítókép: police.hu)