Az ötödik helyet megtartanák

facebook megosztás

A múlt hétvégén megkezdődött az asztalitenisz női Extraliga tavaszi idénye és a Kanizsa Sörgyár Sportegyesület meccseit is a fővárosi Ormai-csarnokban rendezték. A kanizsaiak ellenfelei sorrendben a listavezető Budaörs, az ősszel legyőzött Orosháza, valamint a második Erdért SE voltak.

A kanizsaiak nem a legjobb összeállításában léphettek asztalokhoz, hiszen a járványügyi helyzet miatt hiányzott a két külföldi játékosuk, Arina Singeorzan, valamint Radmila Tominjak, illetve sérülés miatt hosszú ideig nem számíthatnak Turner Andreára sem. A Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra és Kovács Melánia trióból is végül Kovács kiesett, így az első két meccset Mátrai Alexandrával és Végh Zsuzsannával játszották le. A harmadik meccsükre már Újházi Csilla is be tudott ugrani, így azt a meccset teljes létszámban tudták lejátszani.


A fővárosi asztalitenisz Extraliga fordulókban Mátrai Alexandra (balról), Végh Zsuzsanna és Újházi Csilla bizonyíthatott kanizsai színekben

SH-ITB Budaörsi SC I (1.) - Kanizsa Sörgyár Sportegyesület I (5.) 6:1

Asztalitenisz női Extraliga, 8. forduló. Budapest.

Kanizsai pontszerző: Mátrai.

A Budaörs ellen helytálltak a nagykanizsaiak. A páros szoros volt, később Mátrai megszorongatta Darit, majd legyőzte Lorxot.

- Ebben a mérkőzésben nem volt több, teljes csapattal sem tudtunk volna több meccset nyerni – fogalmazott Jakabfi Imre, a KSSE edzője. - A Budaörs Magyarország, sőt, Európa egyik élcsapata.

Kanizsa Sörgyár Sportegyesület I (5.) - PET-BAU ASE Orosháza I (8.) 3:6

9. forduló.

Kanizsai pontszerzők: Mátrai 2, Végh.

- Ez volt az a mérkőzés, ahol szorosabb eredményt lehetett várni – folytatta Jakabfi. - Sok múlott a pároson és azon, hogy az ellenfél legjobbját, Fejős Annát, le tudja-e valaki győzni. A páros ugyan 0:3 lett, de rendkívül szoros volt, mindegyik szett 9:11-re ment el. Végh legyőzte Czeglédit, majd Mátrai Nagypált. Így 2:2 volt az állás. Ezután egy nagyon fontos csata következett: Végh játszott az ellenfél legjobbjával, Fejőssel. Sajnos a lehető legszorosabban, 2:3-ra Zsuzsi kikapott. Kár érte, mert a következő meccset Mátrai biztosan hozta Czeglédi ellen. Később Mátrai Fejőssel, Végh Nagypállal játszott a döntetlenért, de nem jött össze a bravúr, mindketten szoros mérkőzésen kikaptak.

Kanizsa Sörgyár Sportegyesület I (5.) - Budapesti Erdért SE (2.) 1:6

10. forduló.

Kanizsai pontszerző: Végh.

- A második helyen álló Erdért ellen a páros a legjobbját nyújtotta, szoros meccsen kaptak ki Mátraiék. Végh először csak megszorongatta ellenfelét, majd a következő egyénijét nyerte is, ami igazi bravúr volt. Ebben a meccsben is ez volt a maximum, a beugró Újházi beugróként jól játszott, szoros szettekben kapott ki. A jelenlegi helyzetben együttesünk a várakozásnál is jobban teljesített. Mátrai Alexandra három szép győzelme mutatja, hogy remek formában játszik. Végh Zsuzsanna győzelmei bravúrnak számítottak. Mindhárom párosunk szoros volt, kár hogy ebből nem sikerült egyet sem nyerni. Újházi Csilla a megbetegedett Kovács Melánia helyett szállt be és jól helytállt. A Budaörs és az Erdért ellen teljes csapattal sem sikerült volna sokkal szorosabb meccseket játszanunk. Május végén játszhatjuk a 11-14. fordulót, remélhetőleg már teljes csapattal. Le kellene győznünk a Kiskunmajsát, a Nyíregyházát és megpróbáljuk megszorongatni a Kecskemét, valamint a Szekszárd csapatát és mindenképpen szeretnénk megtartani az ötödik helyet.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.