Csatlakozott a Jerusalema Dance Challenge-hez a PEN

facebook megosztás

Csatlakozott a Jerusalema Dance Challenge-hez a PEN. A legjobb 2020-as táncos kihívás célja, hogy elterelje a gondolatokat a járvány nehéz időszakáról, és örömöt csempésszen a mindennapokba. A kanizsai koreográfiában az egyetemi helyszínek mellett a Csónakázó-tó is szerepet kapott.

A világ szinte minden táján csatlakoztak kisebb-nagyobb csoportok a játékos, táncos kihíváshoz. A kanizsai szervezők szinte egyik napról a másikra valósították meg az ötletet.

– Ez egy kihívás igazából és az egész világon beindult ez a mozgalom, hogy ennek a számnak a koreográfiájára táncolnak a különböző szervezetek, egyesületek baráti társaságok. Mi is úgy gondoltuk, hogy jó lenne ehhez csatlakozni. Első gondolatra kicsit nehéznek tűnt, hogy hogyan is lehet ezt megvalósítani, de annyira rugalmasak voltak a kollégák és az egyetemi stúdió hallgatói, hogy szinte pillanatok alatt megvalósult ez az ötlet – mondta Torma-Paluska Ágnes, a PEN Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ kommunikációs referense.

A táncoslábúak több helyszínen forgatták a majdnem kétperces videót. A kihíváshoz, hogy jobban betekinthessenek a nézők az egyetem életébe, a kampusz falai között is vettek fel részleteket. 

– Több helyszínen vettük fel. Kimentünk a Csó-tóra, ott is két helyszínen vettük fel, illetve itt a kampuszépület előtt, illetve a mellettünk lévő tankerületben a tankra is felmásztunk. Hogy bemutassuk a Pannon Egyetem életét, ezért bejöttünk ide az épületbe is, így itt is vettünk fel táncot, Jerusalema dance-et – mesélte Zadravecz Renáta projektmenedzser.

A derűs videón felbuzdulva a hallgatók és a dolgozók a továbbiakban is szívesen vesznek részt hasonló megmozdulásokon.

H.R.

(Borítókép: PEN, Kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.