Gazdijogsi néven ingyenes, online képzést indít a Nébih

facebook megosztás

Gazdijogsi néven ingyenes, online képzést indít a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A tanfolyam célja, hogy jelentősen csökkenjen a nem megfelelően tartott állatok száma és a gazdák könnyebben elsajátítsák a kommunikációt kedvenceikkel.

Szeptemberi kezdéssel aktív és leendő kutyatartók számára szeretné elindítani a gazdijogsit a Nébih. Az ingyenes online tanfolyamon rengeteg hasznos tudnivalót igyekeznek átadni az érdeklődőknek. A képzésbe bárki, önkéntesen bekapcsolódhat. A hivatal távlati céljaik között szerepel egyébként, hogy a kutyavásárlásnak vagy örökbefogadásnak előfeltétele legyen a képzés elvégzése.

– Gyakorlatilag a kutyatartásra vonatkozó nagyon széles alapismeret halmazt fog tudni adni ez a gazdijogsi képzés, hiszen a kutya kiválasztás szempontjaitól kezdve anatómiai, élettani, állategészségügyi kérdéseken keresztül kutyakiképzési alapokat is próbálunk megosztani az érdeklődőkkel. Ezen túlmenően természetesen a jogszabályi hátteret is megismertetjük a kutyatartókkal, hiszen a harmonikus együttéléshez mindenképp fontos, hogy tisztában legyenek a rájuk vonatkozó jogszabályi előírásokkal – nyilatkozta Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő.

Megkérdeztük Tóth József kutyakiképzőt, hogy mit szól a kezdeményezéshez.

– Jó dolog, csak üljenek le a gazdik. Az elméleti anyagokat jó, ha leadják, csak ezt gyakorlatban is be kell mutatni. Nálunk az iskolában úgy működik, hogy elmondjuk a dolgokat, amit kell tudni egy gazdinak, és itt az elméleti dolgokat is átadjuk gyakorlatba is. Amikor az elmélet és a gyakorlat egybe van, akkor nagyon jól fog működni – mesélte Tóth József, az Ebtenyésztők, Sport- és Hobbikutyások Dél-Zalai Egyesületének elnöke.

A tananyag folyamatosan elérhető lesz a gazdijogsi.hu oldalon, ahol mindenki saját tempójának megfelelően haladhat majd a tanulással.  Tóth József hozzátette, szerinte hasznos lehet az oktatás, de főként a kezdő kutyatartóknak javasolja, hogy vágjanak bele az online képzésbe.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.