Hamarosan megoldódik az úszásoktatás Letenyén

facebook megosztás

Hamarosan megoldódik az úszásoktatás Letenyén. A település polgármestere elmondta, már több éve felmerült a tanuszoda kialakításának ötlete, amit jövő nyárra meg is valósítanak a letenyei járásban. Ezen kívül Farkas Szilárd arról is beszámolt, hogy az elkövetkezendő napokban 30 családot tudnak támogatni a Családi Portaprogramnak köszönhetően.

Már megkezdődtek a tereprendezési munkálatok a letenyei tanuszoda kivitelezéséhez. A létesítmény helyszínéül az iskola és az óvoda mögötti területet választotta az önkormányzat. A mintegy másfél milliárd összegű kormányzati beruházás várhatóan jövő év júniusára készül el. A látogatók egy nagyobb úszómedencét, valamint egy kisebb tanmedencét használhatnak a fürdőben.

Örülünk annak, hogy az általános iskolába járó gyermekeknek nem Nagykanizsára kell majd járniuk úszás oktatásra, hiszen ez egy elég jelentős költséggel járt. Ezt majd itt helyben is meg tudják tenni, illetve csatlakozhatnak a környékbeli iskolák is. A város szempontjából mindenképpen egy nagyon értékes beruházásról van szó. Én magam is úszom, tehát ezt a beruházást maximálisan támogatni tudom – nyilatkozta Farkas Szilárd, Letenye polgármestere.

A Családi Portaprogramon 1 370 000 forint, vissza nem térítendő támogatást nyert a település – tudtuk meg Farkas Szilárdtól. A község vezetője szerint meglepően sokan - 75 helyi család - is benyújtotta a kérelmét az önkormányzathoz, hogy részesüljenek a támogatásból. A résztvevők közül végül 30-at tudtak kiválasztani.

A családonkénti támogatási összeg, ha forintosítjuk, akkor az 35 080 forintot jelent. A tartalma pedig ennek 32 előnevelt csirke, 32 kilogramm táp, valamint két kilogramm vetőburgonya és két gyümölcsfa. A napokban megtörténik a támogatásban részesülteknek ezen javak kiosztása – tette hozzá Farkas Szilárd.

A pályázatnak köszönhetően mentor és folyamattanácsadó, valamint különböző kisállattartási és mezőgazdasági munkálatokat bemutató előadások is segítik majd a családokat.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.