Húsvét után már a felújított rendelők fogadják a betegeket

facebook megosztás

Heteken belül birtokba vehetik a megújult egészségügyi intézményeket a dolgozók és a páciensek. Az Egészségügyi Alapellátási Intézményhez tartozó több mint 30 intézményegység közül hármat modernizáltak az elmúlt 10 hónapban. 

Folyamatban van a Szent Imre utcai fogászat visszaköltözése, így hamarosan már ezen a megújult helyszínen tudják fogadni a pácienseket. Az infrastruktúra fejlesztése mellett a fogászati kezelőegységek és az informatikai eszközök, valamint a bútorzat cseréje is megvalósult a pályázatból. A Településfejlesztési Operatív Program részeként több mint 200 millió forintból az Egészségügyi Alapellátási  Intézmény három telephelye kapott teljesen új formát. Az ingatlanok műszaki átadása megtörtént, így várhatóan jövő héten a Csengery, azt követően pedig a Nagyrác utcai rendelő is visszaköltözhet. 

– A Nagyrác utcai háziorvosi rendelő, a Szent Imre utcai fogászati tömb, illetve a Csengery utcai orvosi rendelő. Az előbbi kettő az felújításra került, teljeskörű épületrekonstrukció valósult meg. Villamos-, és gázrekonstrukció, ezen kívül szigetelés a Nagyrác utcában tetőcsere is, külső-belső nyílászáró csere, burkolatcsere. A Csengery utca 35. szám alatti rendelőnél az épület rossz műszaki állapota, illetve társasház jellege miatt a pályázatban nem szerepelhetett ezért a Csengery utca 86. szám alatt épült egy teljesen új gyermekorvosi rendelő és védőnői tanácsadó – mondta Stimeczné György Bernadette, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény intézményvezetője.

K.V.A.

(Borítókép: Kanizsa TV) 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.