Nagyon értékes győzelem

facebook megosztás

Két, a tabella első felében álló labdarúgó együttes találkozott az Olajbányász-stadionban az NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában és az FC Nagykanizsa meg is lepte a tabellán második Mosonmagyaróvárt, hiszen fölényesen nyertek Koller Zoltán tanítványai.

FC Nagykanizsa (4.) – Credobus MTE 1904 (2.) 4-1 (1-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 28. forduló. Nagykanizsa, zárt kapuk mögött. Vezette: Gáspár A. (Szkrajcsics, Bizderi). G.: Szegleti (19.), Vlasics (50.), Péntek (89.), Ekker (93.), illetve Czingráber (60.).

Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Pál D., Papp Sz., Tóth G. - Vlasics, Szegleti, Bagó Be., Vass Gy. (Péntek, 65.), Ekker – Török. Vezetőedző: Koller Zoltán.


Török Milán (a labdával) ugyan nem szerzett gólt, de ő is mindent megtett a Mosonmagyaróvár elleni remek győzelem alkalmával

Fotó: Polgár László

Két markáns eredménysorral bíró csapat feszülhetett egymásnak a Bányász-pályán, s a párharcokat erőltető mérkőzés kerekedett már az első pillanatokban. Talán valamivel aktívabbnak tűntek az óváriak, ugyanakkor a hazaiak is rögtön támadásba vetették magukat labdaszerzést követően. Ahogy tették azt a 19. percben is, egy összjáték után Szegleti Gergely lódult meg a bal oldalon, az alapvonal közeléből középre adott és az MTE kapusa, Heinrich Márk a rövid saroknál maga mögé ejtette a labdát, 1-0. Ezt követően még inkább a kanizsaiak térfelére tevődött át a mérkőzés, ugyanakkor helyzetek számában ez nem mutatkozott, illetve kicsit le is ült a találkozó menete. A második félidőben a vendégek érthető okokból még jobban szerették volna beszorítani ellenfelüket, de a kanizsaiak remekül kontrázva az 50. percben Vlasics Dániel köszönt be balról, mellyel már kettővel ment a vendéglátók gárdája. Tíz perccel később az óváriak bal oldali szögletét Czingráber Máté juttatta fejjel az FCN kapujába és onnantól igazán élvezetes lett a találkozó. A mosonmagyaróváriak támadtak, míg a kanizsaiak életveszélyes kontrákat vezettek. Idővel kissé a dulakodások is sokasodtak a pályán, emellett azonban a Nagykanizsa szervezetten játszott, mi több, a 89. percben jött aztán a már szokásos recept: Péntek Adriánt megtalálta egy labda, aki azt szépen a hálóba is emelte. Ezzel azonban még nem volt vége, hiszen a 93. percben ismét Péntek ugrott meg a bal szélen, önzetlenül középre adott, és Ekker Milán a kapuba lőtt az ötösről. A támadó ezzel a házi góllövő-listán újra az élre ugrott, éppen a vele viaskodó csapattársától kapva az átadást, az FCN pedig ismét értékes skalpot szerzett.

- Nagy gratuláció jár a csapatomnak, hiszen jól álltak bele a mérkőzésbe, és ezúttal is hozták azt a stabilitást, ami azért egy ideje már folyamatos nálunk – értékelt a találkozót követően a nagykanizsaiak vezetőedzője, Koller Zoltán. - Voltak persze olyan periódusai a találkozónak, amikor a vendégek igyekeztek dominálni, de igazi gólhelyzeteket úgy gondolom, góljukon kívül nem nagyon alakítottak ki, mi pedig jókor szereztük találatainkat. Koncentráltak és szervezettek voltunk nagyon, ezért sikerünk érzésem szerint teljesen megérdemelt. Hét játékost voltunk kénytelenek nélkülözni, ezért is volt fontos, hogy mindenki jó teljesítményt nyújtson. Gyengén senki nem produkált, s amint arra már utaltam, csapat és egyéni szinten is mindenki remekelt.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.