Sajtótájékoztatón reagált az ÉVE a polgármester hivatalos Facebook-oldalán közzétett nyílt levélre

facebook megosztás

A Science Park megvalósításához elengedhetetlen a város egyes részeinek fejlesztése, átalakítása – hangsúlyozta Fodor Csaba az Éljen VárosuNk! Egyesület tegnapi sajtótájékoztatóján. A frakcióvezető, valamint Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes Balogh László polgármester hivatalos Facebook-oldalán közzétett nyílt levelére reagált az eseményen. Az ÉVE vezető politikusai szerint az általuk is támogatott beruházáshoz kapcsolódva fejleszteni kell az úthálózatot, és ki kell alakítani egy komplex autóbusz-vasútcsomópontot a vásárcsarnok mögött.

Az Éljen VárosuNk! Egyesület mindig is támogatta a Science Park megépítését Nagykanizsán – hangsúlyozta Fodor Csaba a tegnapi sajtótájékoztatón. Egyrészt a tevékenységi köre miatt, másrészt, mert egy ilyen fejlesztés alkalmas lehet a város életének gazdasági fellendítésére. A frakcióvezetőtől megtudtuk, hogy a jelenlegi tervek szerint - ha nem is teljeskörűen -, de akár már három-négy éven belül elkezdődhet a munka a park egyes épületeiben.

Ehhez viszont el kell készíteni a város szabályozási tervét, illetve annak a módosításait, hogy ezek végrehajthatók legyenek. Mivel ezek nem egyik napról a másikra megvalósítható tervek, ezek hosszabb időt vesznek igénybe, ezért azt gondoljuk, hogy most meg kell tennünk azokat a javaslatokat, amik befolyásolhatják a tervmódosítást. Éppen ezért azt kérjük, hogy ezeket vegyék figyelembe – mondta Fodor Csaba, az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezetője.

A tervek között szerepel - egyebek mellett - a Kalmár utca kikötése a 7-es elkerülőig, a Dózsa György utca átkötése a Kalmár utcára, illetve egy autóbuszos és vasúti közlekedési csomópont kialakítása. Emellett az oktatási lehetőségek bővítését is kiemelten fontosnak tartják az ÉVE képviselői.

– Kulturális és szabadidős lehetőségek bővítését mindenképpen fel kell mérni. Több tannyelvű iskolák, óvodák létesítésével, ilyen jellegű szakok, képzések elindításában kell gondolkodni – fogalmazott Horváth Jácint, az Éljen VárosuNk! Egyesület frakcióvezető-helyettese.

Többszöri próbálkozás után sikerült elérnünk a témával kapcsolatban Balogh Lászlót, Nagykanizsa polgármestere azonban továbbra sem kívánja tájékoztatni a Kanizsa Médiaház nézőit, olvasóit. Az ÉVE-frakció javaslatairól Fodor Csaba frakcióvezető részletesebben beszámol mai Napi Kanizsa című műsorunkban.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.