Szűkös keret, győzelem Fehérváron

facebook megosztás

A szerdai forduló keretében az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese Székesfehérváron a Mol Fehérvár FC II vendége volt. Veretlenségi szériáját folytatta a kanizsai csapat, hiszen nyert az (egyik) történelmi koronázó városban.

Mol Fehérvár FC II (10.) – FC Nagykanizsa (4.) 1-2 (1-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 29. forduló. Székesfehérvár, zárt kapuk mögött. Vezette: Bana (Perák, Páhoki). G.: Papp M. (43.), illetve Ekker (10.), Vlasics (69.)

FC Nagykanizsa: Horváth M. - Pál D., Papp Sz., Major, Horváth B. - Ekker, Szegleti, Bagó Be. - Vass Gy. (Szabó P., 72.), Török, Vlasics. Vezetőedző: Koller Zoltán.


Ezúttal Vlasics Dániel lábában volt a győztes gól az FC Nagykanizsa igencsak szűkös keretéből

Fotó: PL

A fehérváriak rögtön a meccs elején majdnem gólt szereztek, amúgy mezőnyben a kanizsaiak egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak, Ezt jelezte az is, hogy a 10. percben Török Milán kiugratása után Ekker Milán került a jobb oldalról indulva ziccerbe és a hálóba is helyezett. Ezt követően is igyekezte kipasszolni ellenfelét a dél-zalai gárda, amikor nála volt a labda és az összeszedett játék miatt is jött kissé szerencsétlenül, hogy a félidő hajrájában, a 43. percben Papp Marcell révén egyenlítettek a hazaiak. Fordulás után az FC Nagykanizsa próbálkozott tovább, az 53. percben a büntetőterületen belül lökték fel Ekkert, a tizenegyest azonban a sértett a felső lécre vágta. A labdát többet birtokló Kanizsa az 59. percben Horváth Balázs révén balról veszélyeztetett, amit a hazai kapus védett. Tíz perccel később már nem volt ellenszer a vendégek próbálkozás ellen, hiszen Vlasics Dániel az ötös jobb oldalánál befordulva jobbal a léc alá bombázott. Vlasics a 81. percben már jóval távolabbról küldött kapura egy löketet, de Dala hárítani tudott, aztán nem sokkal később még Horváth Mártonnak kellett bravúrral védenie a vendégeknél.

- Gratulálok a csapatnak, hiszen egy nehéz meccsen egy jól játszó ellenféllel szemben szerezte meg a győzelmet - mondta el a mérkőzésről Koller Zoltán, az FCN vezetőedzője. - A látottakkal tökéletesen elégedett lehetek, főleg annak ismeretében, hogy a játékosok már a második találkozót vívhatták meg extra terhelés mellett. Ahogy ugyanis a Mosonmagyaróvárral szemben, úgy ezúttal is csupán egyet tudtam cserélni a mérkőzésen.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.