Több tonna szemét gyűlik össze a közutak mentén

facebook megosztás

Az út menti illegálisan elhelyezett hulladék összegyűjtését végzi a héten a Magyar Közút. Az egész országban, így Nagykanizsán és környékén is gyűjtik a szemetet a közút emberei. A biztonságos munkavégzés érdekében kisebb-nagyobb korlátozásokra lehet számítani az utak mentén.

A Tisztítsuk meg az Országot! programhoz kapcsolódva az elmúlt időszakban keletkezett út menti illegális szemét összegyűjtésére fókuszál ezen a héten a közútkezelő. A társaság célja, hogy az út menti növényzet kaszálása előtt összehangoltan, országosan is gondoskodjon az újratermelődő hulladékhalmok felszámolásáról, derült ki a közút közleményéből. Hétfőtől szerdáig megközelítőleg négy tonna hulladékot gyűjtöttek össze a szakemberek, tudtuk meg a társaság nagykanizsai mérnökségvezetőjétől.

– A közút minden évben szervez ilyen akciókat, általában kétszer. Egyet tavasszal és egyet ősszel, és ez most ugyanígy meglett hirdetve. Ettől függetlenül – ugyan most egy akció van, amikor végig járjuk az össze utunkat meg a komolyabb, télen felhalmozott egyéb hulladékokat összeszedjük - de mi folyamatosan járjuk az utakat. Máskor is csinálunk ilyent. Minden évben van egy-egy ilyen akció, akkor frekventáltan ez a hulladék összegyűjtés meg az utak állapotának és a környezetének a rendbetétele szerepel a programban nálunk – nyilatkozta Schmidt László a Magyar Közút Nonprofit Zrt. nagykanizsai mérnökségvezetője.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.