A belföldi turizmus idén is jelentősen fellendülhet a nyári időszakra

facebook megosztás

A belföldi turizmus idén is jelentősen fellendülhet a nyári időszakra. A négymillió beoltotthoz kötött lazítások után Nagykanizsán nőtt az érdeklődés a környékbeli programok iránt. A külföldi foglalásokkal azonban még kivárnak az utazni vágyók.  

Felkészült a nyitásra a legtöbb dél-zalai szállásadó és turisztikai célpont. Bali Vera, a helyi Tourinform irodavezetője elmondta, egyre nagyobb az érdeklődés a környékbeli turistautak iránt, és a városnéző sétákra is szép számban jelentkeztek már. Hozzátette, egyelőre még csak a kanizsaiak érdeklődnek a lehetséges programok iránt. A szállodák foglaltsága még messze van a megszokottól, de növekszik az érdeklődés a közelgő események miatt.

– A szállodák foglaltsága az még elég alacsony, de ami pozitív, hogy lesz a Tour de Hongrie. A befutó állomása leszünk május 13-án. Arra a napra azért elég szép foglaltságot produkálnak a szállások. Bízunk benne, hogy augusztusban a Spartan megint megrendezésre kerül, mert arra is azért érkeznek szépen foglalások a szállodáknál – mondta Bali Vera, a Tourinform irodavezetője.

Hiába voltak az előfoglalási akciók, az emberek egyelőre még óvatosak a külföldi foglalásokkal. Tulezi Anikó, az egyik belvárosi utazási iroda tulajdonosa kiemelte, bár egyre több ország lazít a beutazási feltételeken, de csak a korlátozások eltörlése után nőhet jelentős mértékben az érdeklődés a külhoni nyaralások iránt.

– A külföldi turizmusról kiutaztatás címszóval beszélhetünk vagy beszélhetnénk, ha lennének utasok. Pillanatnyilag nem túl sok foglalásunk van. Nagyon sok ország most már engedi, hogy utazzanak, illetve különböző engedményeket tesz, tehát nem szigorúak a beutazási feltételeik. Az utasok többsége a közeli úti célokat keresi továbbra is, ahonnan nagyon gyorsan haza tud jönni, ha valami történik – árulta el Tulezi Anikó, a Hello-Travel Utazási Iroda tulajdonosa. 

A szakértő szerint fontos előre tájékozódni, hogy melyik országnak milyen beutazási feltételei vannak.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.