Az alapanyagok drágulása miatt emelkedhetnek az árak a vendéglátóhelyeken

Újabb áremelés várható, amennyiben drágulnak az alapanyagok – hangsúlyozták a megkérdezett kanizsai vendéglátóhelyek. Előző évhez képest idén már tapasztalható volt egy kisebb emelkedés a szektorban. Az egységek vezetői elmondták: sajnos továbbra is rengeteg a kiszámíthatatlan tényező ezen a területen.

Egyelőre nem tervezik az áremelést a kanizsai Kaszinó Étteremben. Kiss József üzletvezető elárulta: elsősorban az alapélelmiszerekre kiadott költségeik határozzák meg az árlistájukat.

– Május elején mi végrehajtottunk egy 10 százalékos áremelést, amivel kompenzálni tudtuk az eddigi költségnövekedésünket. Igazából nem tervezünk további emelést, de ha az alapvető élelmiszerek drágulnak, akkor sajnos ismét hozzá kell nyúlnunk az árakhoz. A költségeink nem csökkennek, a bevételünket csak az áremeléssel tudjuk kompenzálni – mondta Kiss József, a Kaszinó Étterem üzletvezetője.

Szeretné megtartani vendégeit a Cserebogár Bár is, azonban ahogy azt Bogár Péter üzletvezetőtől megtudtuk: az újranyitást követően megváltoztak a beszállítóik, így nekik is alkalmazkodniuk kell az új szállítási árakhoz.

– Idén volt egy drágulás bizonyos italok és alapanyagok esetében. A beszállítók is változtak a pandémiás helyzet alatt. Néhány beszállítót megvett egy-két nagyobb, így feljebb mentek az árak. Azt, hogy mi emelünk-e, azt mi döntjük el. Ez attól függ, hogy a piac mit bír el, illetve, hogy mennyire drágultak meg az alapanyagok és az italok – fogalmazott Bogár Péter, a Cserebogár Bár üzletvezetője.

Abban mindkét vendéglátóhely egyetértett, hogy a pandémia alatt kiesett bevételüket lehetetlen visszahozni. Az emeléssekkel csak a jelenlegi költségeik egy részét tudják fedezni.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)