Egyre több 30 év alatti kéri az oltást Nagykanizsán

facebook megosztás

Egyre több 30 év alatti kanizsai lakos adatja be a koronavírus elleni oltást, amióta hivatalossá vált, hogy különböző engedményeket kapnak azok, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Mint ismert, a kormány április végén jelentette be, hogy a védettek számára megnyílnak a mozik, a színházak, a szállodák és az éttermek belső helyiségei, de mehetnek akár sporteseményekre is.

Az első oltás után körülbelül 40-50 százalékos védettség alakul ki, így már ezt követően is csökken a megfertőződés lehetősége – mondta el Hámori Zsolt. A háziorvos fontosnak tartja, hogy minél többen beoltassák magukat, és szerinte ehhez jó motivációt ad a védettségi igazolvány. Praxisában április vége óta jelentősen megnőtt a fiatalabb korosztály igénye az oltásra.

– Ez különösen a fiatal korosztály körében segíti elő az oltakozást. Ezzel az igazolással mehet közösségbe, szórakozóhelyekre és ezáltal még inkább inspirálja, hogy be legyen oltva. Természetesen az első oltás még nem nyújt teljes védettséget, így mindenképpen fel kell venni a másodikat is. Az újabb kormányrendelet értelmében, ha valaki nem veszi fel a második oltását, akkor neki letilthatják a védőkártyáját – mondta Hámori Zsolt háziorvos.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.