Ismeretlenek megrongálták tegnap az evangélikus templom előtti ételdobozt

Ismeretlenek megrongálták tegnap az evangélikus templom előtti ételdobozt. Az „Enni adok - enni kapok" kezdeményezéshez két éve csatlakozott a kanizsai közösség, a Katolikus Karitasszal közösen. A kár anyagi vonzata nem jelentős, ellentétben a lelkivel.

A tettesek betörték a szekrény ablakait, azokat újra kell üvegezni. Makoviczky Gyula evangélikus lelkész elmondta: ez idáig sikeres volt a kezdeményezés, hiszen a felajánlásoknak köszönhetően sokszor tele volt tartós élelmiszerrel a szekrény, és több rászoruló rendszeresen fel is kereste a Csengery úton található dobozt. A lelkész abban bízik, hogy a rongálást is sikerül jóra fordítani, és még az eddigieknél is több étel kerül a helyreállított szekrénybe.

– Tudom azoknak az örömét is, akiknek ez lehetőség, hogy adakozzanak, s tudom azoknak az örömét is, akik számára ez lehetőség, hogy ételhez jussanak az adott időben. Sokszor van tele az ételdoboz, de van úgy, hogy napokig üresen áll. A mostani szomorú esemény az, hogy valaki összetörte ezt az ételdobozt. Nem jelentős az anyagi kár, inkább azt szeretném kihangsúlyozni, hogy sokak örömére van ez a doboz, s természetesen továbbra is lesz. Helyre fogjuk állítani az üvegkárt, s azt gondolom, hogy újabb lendületet kaphat ez a kezdeményezés. Fájdalommal látjuk azt, ami történt, de tovább kell lépnünk rajta. Azt gondolom, hogy egy nemes következmény lehet, ha mostantól még több ételt hozunk ide – fogalmazott Makoviczky Gyula  evangélikus lelkész.

M-B.Gy.

(Képek: Kanizsa TV)