Megnyílt a Hevesi-iskola tanév végi kiállítása

facebook megosztás

Megnyílt a Hevesi-iskola tanév végi kiállítása. Az új tárlat leleplezése mellett ma adták át a gyerekeknek a Bókné Horváth Krisztina, Mesél a természet című tárlatához kapcsolódó fejtörő díjait.

Az intézmény hagyományaihoz hűen minden tanév végén a diákok legjobbnak ítélt alkotásaiból állítják össze az utolsó tárlat anyagát. Idén 344 diák munkája került ki a galériába. A művek között volt montázs, grafika, valamint festmény is.

– Erre a kiállításra vagyunk a legbüszkébbek. Attól függetlenül, hogy mindig nagyon neves alkotók kiállítását láthatjuk az iskola galériájában, azért a mi szívünkhöz, a pedagógusok szívéhez ez áll a legközelebb. A saját tanítványainknak a csoda szép munkái. Egy nyárváró hangulata van ennek a kiállításnak, mert színeiben már egy kicsit talán a jobb időt és a nyarat is szimbolizálja, illetve a vakációt – mondta el Szabó Erzsébet, a Hevesi-iskola igazgatója.

A galéria legutóbbi tárlatához egy játékos vetélkedő is készült a gyerekeknek. Az alsó tagozatosok közül 83-an, a felső tagozatból 78 gyermek adta be a megfejtéseit.  Évfolyamonként a legjobb eredményt elérő diákok pedig választhattak egy természetfotót Bókné Horváth Krisztina műveiből.

– A gyermekeinknek, akik egyébként amúgy is nagy érdeklődést mutatnak minden kiállítás után, hogy még jobban rá tudjanak koncentrálni az alkotásokra, sok kiállításnál rendezünk valamilyen fajta szellemi vetélkedőt. Amikor ezek kérdéseinek a megoldásához végignézik a tárlatot újra meg újra, akkor sokkal jobban rögzül beléjük az egész látnivaló – mesélte Lengyák István galériavezető pedagógus.

A kiállított gyermekalkotásokat az érdeklődők megtekinthetik a Hevesi-iskola galériájának Facebook-oldalán, valamint az iskola honlapján.

K.R.

(Borítókép: Lengyák István, kép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.