Műanyagkupakokkal segítenek egy beteg kisgyereknek

facebook megosztás

Tótszerdahelyen is gyűjtik a kupakokat a Vas megyei SMA beteg kisfiúnak. A szív alakú gyűjtőedényeket múlt hét csütörtökön helyezték ki az iskola mellé és hétvégén már a kupakok leadását tervezik.  

A kezdeményezést a falu egyik önkormányzati tagja vetette fel a polgármesternek, aki egyből igent mondott a felhívásra, hiszen a falu lakosai mindig szívesen segítenek a rászorulóknak.

– Ezt a kezdeményezést Matola Szilvia önkormányzati képviselő vetette fel. Ő jelezte, hogy a településen és az ő környezetében nagyon sokan gyűjtik szelektíven a kupakokat, mindezt jótékonysági céllal. Úgy gondolta, hogy jó lenne egy ilyen szívet itt elhelyeznünk, mert nagy érdeklődés mutatkozna rá ­– mondta el Havasi Viktória, Tótszerdahely polgármestere.

A múlt hét csütörtökön kihelyezett gyűjtőbe szinte folyamatosan érkeznek a színes műanyag kupakok és ottjártunkkor is csak gyarapodott a meglévő mennyiség. Matola Szilvia elmondta nem csak szerdahelyiek gyűjtik az apró műanyagokat.

– Tótszerdahelyiek gyűjtik leginkább, de Semjénháza és Molnári is ajánlott fel több zsák kupakot és aludobozt. Remélem hétvégére meg fog telni, mert akkor lesz egy nagyobb leadás, amin részt szeretnénk venni – fogalmazott Matola Szilvia önkormányzati képviselő.

A kupakok mellett az alumínium dobozokat is külön gyűjtik a faluban, szintén a beteg Horváth Noelnek. Hozzátették, ha összegyűlt a kisfiúnak szánt összeg, szívesen csatlakoznak majd más hasonló kezdeményezéshez is.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.