Ötmillió oltásnál feloldja a kormány a lagzistopot

facebook megosztás

Ötmillió oltásnál feloldja a kormány a lagzistopot – ezt Gulyás Gergely jelentette be még múlt héten a Kormányinfón. Az újabb enyhítés várhatóan május harmadik hétvégéjén lép életbe, de a pontos feltételek még nem ismertek. A megkérdezett esküvői szolgáltatók abban bíznak, hogy a családi rendezvények megtartását nem kötik majd a védettségi igazolvány meglétéhez.

Nagyon várják már ebben a kanizsai esküvői szalonban is, hogy elérjük az ötmilliós határt, hiszen az elmúlt időszakra jellemző bizonytalanság alaposan megnehezíti a menyasszonyok dolgát.

– Ez egy nagyon nehéz helyzet, mert akinek tényleg nagyon közel van az esküvője az nem tud az utolsó pillanatig várni. Most éppen pont ilyen volt a hétvégénk, hogy a május 15-ei esküvőseink a halasztás mellett döntöttek. Azt gondolom, hogy akik május vége felé vannak vagy június elején, nekik már szabadabb lesz és könnyebb tervezni. Mindenkinek azt tanácsoltuk, hogy legyenek türelmesek és várjuk meg, hogy mit mondanak és mikor érjük el ezt a bizonyos számot – mondta Pörzse Gabriella, a Gabryella Esküvői Szalon tulajdonosa.

Az esküvői szektor szereplői abban bíznak, hogy az ötmillió beoltott után már minden a régi, megszokott módon zajlik, és a nyári időszak után sem lesz ismét szigorítás.   

– Nagyon-nagyon bizakodóak vagyunk, én is, a kollégáim is és az ifjú párok is. Ha Magyarország kormánya engedményeket ad, akkor talán már a nyáron, a nyár elején elkezdődhetnek a rendezvények. Bízunk benne, hogy minden visszaáll a régi kerékvágásba. Reméljük, hogy további korlátozások nem várhatóak sem idén, sem jövőre – fogalmazott Schiefer Tibor amatőr vőfély.

A szolgáltatók azt javasolják, hogy a párok mindig gondoskodjanak egy második megoldásról is. Továbbá azt remélik, hogy az enyhítések nem hozzák magukkal a negyedik hullámot.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.