Szombaton itthon a bajnoki címért

facebook megosztás

A Kalocsa elleni idegenbeli győzelmével a Tungsram SE férfi NB II-es kézilabda együttese az élről vághat neki a sorsdöntő utolsó fordulónak. A klub női szekciója is folytatja küzdelmeit céljaiért és még van is esélye a bent maradásra.

Kalocsai KC (6.) – Tungsram SE Nagykanizsa (1.) 23-33 (9-16)

NB II Dél-nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 21. forduló. Kalocsa, 50 néző. Vezette: Héjja, Kónya.

Tungsram: Szabó M. - Vadász 13, Szabó G. 6/2, Kozics, Kiss G. 1, Balogh P. 4, Kisgéczi 1. Csere: Konyicsák (kapus), Hári 4, Kiss L., Csalló, Széles 4. Játékos-edző: Csalló Ádám.

A jó középcsapatnak számító Kalocsa otthonában igyekezett biztosra menni a Tungsram SE férfi kézilabda-csapata, hiszen már az elején produkált egy 4-0-s etapot, mellyel meg is alapozta a félidő további menetét. A hazaiak góljaira mindig volt válasz, időnként nem is egy, s ezzel a második harminc percnek máris biztos előnnyel vághattak neki Vadász Mártonék. Az említett játékos különösen elemében volt, hiszen végül 13 gólig jutott, amúgy a teljes kanizsai legénység is összeszedetten játszott. Győzelmével a Tungi megtartotta egypontos előnyét a tabellán a Holler előtt és szombaton 18 órától úgy várja a dobogó harmadik fokán álló Dunaújvárost, hogy ha azt a meccset sikerrel veszi, a Dél-nyugati csoport küzdelmeit ebben a szezonban is megnyerte.

A szintén NB II-es hölgyek sem szerettek volna lemaradni legutóbbi találkozójukon a férfiaktól, ráadásul Baranyai Zsolt együttese megyei rangadót vívott az Egerszegi KK otthonában. Mi több, 24-21-re nyertek is idegenben, s ötödik idénybeli sikerükkel a tizedik helyen állnak. Rájuk szombaton egy pécsi kirándulás vár, hogy május 30-án, egy BVSC elleni mérkőzéssel búcsúzzanak a szezontól.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.