Történelemből érettségiztek ma a diákok

facebook megosztás

Hiánypótló feladatokat is tartalmazott a történelemérettségi feladatsora a Mező Ferenc Gimnázium igazgatója szerint. A középszintű történelemírásbeli az előző két naphoz hasonló, szigorú járványügyi szabályok betartásával zajlott. A diákok szerint online is fel lehetett készülni a vizsgára.

A középszintű történelemérettségi megoldására 180 percük volt a tanulóknak. Májer Anita intézményvezető elmondta, hogy a mai érettségin a diákok találkozhattak az athéni demokráciával, a középkori építészettel és a mai Magyarország történetével kapcsolatos feladatokkal is.

A diákok számára, én úgy gondolom megnyugtató lehet, hogy nagyon jó forrásanyag állt a rendelkezésükre. Diagramokkal, táblázatokkal, képanyaggal kiegészítve. Remélhetőleg jó feladatmegoldások születtek. A kollégák szerint rendben volt a feladatsor, mint terjedelmét, mint tartalmát tekintve. Egyértelműen a törzsanyagra épült – mondta el Májer Anita, a Dr. Mező Ferenc Gimnázium igazgatója.

Összesen 90 diák érettségizett a Mező Gimnáziumban. Az iskola végzős diákjai szerint az online oktatás alatt a tanáraik biztosították a feltételeket, hogy megfelelően fel tudjanak készülni, és a kapott feladatokkal is elégedettek.

– Nekem személy szerint ez egy pozitív élmény volt ez a mai történelemérettségi. Szerintem az esszék emberségesek voltak, és ez egy korrekt érettségi volt. Voltak természetesen nehezebb részek, viszont volt olyan rész, amire például számítottunk. Például az athéni demokrácia, vagy éppen Mátyás király. Úgyhogy szerintem ez egy eredményes érettségi lesz. Remélem a többiek is sikerrel jártak a megoldásában – mesélte Barabás Regina Réka.

Csütörtökön a középszintű, angol nyelvi írásbelikkel folytatódik az érettségi.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.