43 fő vonult be az ötödik speciális önkéntes területvédelmi tartalékos képzésre a nagykanizsai bázison

facebook megosztás

43 fő vonult be az ötödik speciális önkéntes területvédelmi tartalékos képzésre a nagykanizsai bázison ma reggel. A résztvevők hat hónapra kötöttek szerződést a Magyar Honvédséggel. Kis-Bús Károly, a 48. Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka elmondta: valószínűleg ez lesz az utolsó kiképzendő csoportjuk ebből a katonai szolgálati formából.

Ötödik alkalommal is nagy volt az érdeklődés Zala megyében a honvédelmi oktatás iránt. Mint azt megtudtuk: a kiképzési terv megegyezik az előzőkkel, csupán a végrehajtáson változtatnak az egyéves tapasztalatok alapján.

Azt gondolom, hogy jelentős fejlődésen mentünk keresztül a tavaly júliusi ütem óta. Rengeteg tapasztalatunk van és jelenlegi tudásunk szerint ez lesz az utolsó ütem ebből a szolgálati formából. Felkészültünk arra, hogy a most bevonulókat rendesen, magas színvonalon képezzük ki, úgy, ahogy az eddig bevonultakat – nyilatkozta Kis-Bús Károly, a 48. Nagy Sándor Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

A program nem csak a megyében, országosan is sikeresnek mondható. A toborzók szerint a Magyar Honvédség szempontjából nagyon fontos, hogy minél több tartalékos katona legyen hazánkban.

A képzésünknek az egyik célja az, hogy növekedjen ez a létszám, és egyre többen rendelkezzenek olyan ismeretekkel, amik vészhelyzetben alkalmazhatók. Természetesen az is, hogy bemutassuk, hogy mivel foglalkozunk, még többen megérezzék azt testközelből, hogy mit kell egy katonának teljesítenie, végrehajtania. Azt tudni kell, hogy ez nem olyan komoly szintű felkészítés, hanem egy ismerkedés a honvédséggel – mondta Ferge László, a Toborzó Iroda irodavezetője.

Sokaknak a SÖTT-kiképzés lehetőséget biztosít arra, hogy kipróbálják magukat egy új pályán.

Mindig is szerettem volna magam kipróbálni katonaként. Én úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó lehetőség a fiataloknak, és azoknak is, akik elvesztették a munkájukat. Eltökélt szándékom, hogy maradjak ezen a pályán továbbra is – mesélte Lengyel Dániel.

Az első négy ütemben mintegy 150-en vettek részt a felkészítésen, 40 százalékuk azóta is szerződésben áll a honvédséggel.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.