A kanizsai múzeum színes programokkal várja a látogatókat a Múzeumok Éjszakáján

facebook megosztás

Ez az éjszaka más, mint a többi – hosszú évek óta ez a mottója a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatnak. Nagykanizsán a Thúry György Múzeum kiállítással, koncerttel és különböző színes programokkal várja az érdeklődőket június 26-án.

Szombaton délután fél öttől már mehetnek a látogatók a Fő utcai intézménybe és annak udvarára. A kanizsai rendezvény a „Történelmi ugróiskola az őskortól Thúry György korán át egészen napjainkig” címet viseli.

– Minden évben egy-egy kiállítás köré rendeztük a programjainkat. Idén – mivel a tavalyi program elmaradt, és a még mindig látogatható új kiállításunkat is szeretnénk bemutatni. A Szocializmus gyermekei elnevezésű tárlatot ugyanis kevesen láthatták. A Thúry György emlékévet is szeretnénk központi helyre tenni. Ezért döntöttünk a Történelmi ugróiskola cím mellett – nyilatkozta Száraz Csilla, a Thúry György Múzeum igazgatója.

A hagyományos kísérőprogramok idén sem maradnak el, így a népszerű kincskereső kalandtúrán is részt vehetnek majd a vendégek.

– A kincskereső kalandtúrára családokat várunk, hiszen a múzeum épületébe védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel léphetnek be a gyerekek. Szombaton 16:30-tól várjuk itt a múzeum udvaron a családokat, 3-5 fős csapatokat, de ha több a gyermek, természetesen lehet ez nagyobb is. A múzeum épületébe a járványügyi szabályok miatt egyszerre 50 fő léphet be – tette hozzá Száraz Csilla.

Az ünnepélyes megnyitót követően a programot a Szent Iván éji misztikum című előadás színesíti, este fél kilenctől pedig Thúry György korát idéző koncert várja az éjszakázókat.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.