A kicsik is belekóstolhattak a futball világába

Évzáró ovifoci fesztivált szervezett az FC Nagykanizsa az óvodásoknak az Olajbányász Sporttelepen. A rendezvényen mintegy 150 gyerek és 30 óvodapedagógus vett részt. A kicsik a klub utánpótlás edzőinek a segítségével kóstolhattak bele a futball világába.

Hemzsegtek a lurkók ma délelőtt a műfüves edzőpályán. Az eseményen a gyerekek vidám, focis programokon próbálhatták ki magukat, az FC Nagykanizsa edzőinek pedig lehetőségük adódott a fiatal tehetségek felfedezésére.

– Egyesületi szinten U7-es korosztálytól van egyesületi szervezett edzés, illetve versenyeztetés a Bozsik program részeként. Nekünk a táptalajunk az óvoda. Onnan kell a tehetségeket és ezt a sportot szerető fiúkat és lányokat megtalálnunk. Egy ilyen megmozdulás erre is alkalmas. Remek arra, hogy a gyerekek sportoljanak, jól érezzék magukat a vakáció előtt. Szerintem ezen követelményeknek megfelel ez a mai rendezvény – nyilatkozta Bene Gábor, az FC Nagykanizsa  utánpótlásért felelős szakmai igazgatója.

A kanizsai csapat jelenleg a város hét olyan tagóvodájában tart ovifoci foglalkozást, ahol az intézmények ehhez megfelelő pályával rendelkeznek. A mai rendezvény jó alkalmat adott arra, hogy a kicsik a szabad levegőn mozogjanak.

– A cél az, hogy jól érezzük magunkat és végre a hosszú bezártság után egy kicsit kiszabaduljunk, és jó levegőn, ilyen csodálatos napsütésben, ilyen hatalmas pályán mozoghatunk a gyerekekkel, ez már azt gondolom, hogy nyeremény, és mindenki eléri ezzel a célját. Ovifoci programon vagyunk. Vannak olyan tagóvodáink, ahol ez a program működik, hiszen vannak műfüves focipályák az óvodákban. De nem áll messze egyik óvodától sem, hiszen a mozgás lételemünk és nagy hangsúlyt fektetünk az összes tagóvodában – mondta Göndör Réka, a Nagykanizsa Központi Óvoda Pipitér Tagóvoda vezetője.

Az FC Nagykanizsa a jövőben még több óvodában szeretne labdarúgó edzéseket szervezni.

H.R.

(Képek: Kanizsa TV)