Az élet minden területén fontos a környezettudatosság

A tudatos életmód ma már elengedhetetlen a környezetünk megóvásának érdekében - hangsúlyozzák a szakemberek. Az első környezetvédelmi világkonferenciát 1972. június 5-től 16-ig, Stockholmban tartotta az ENSZ. Attól kezdve a környezetvédelmi világnap célja, hogy széles körben is felhívja a társadalom figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás következményeire.

Azok a környezeti problémák, amik minket nap mint nap körül vesznek, az idő elteltével csak fokozódnak – emlékeztetett Benedek Miklós. A környezet- és klímavédelmi referens szerint mindenkinek az egyéni felelőssége is, hogy vigyázzon a környezetére.

– A környezetvédelemhez és most már azt kell mondanom, hogy a saját magunk egészségéhez nagyon fontos az, hogy tudatosan kell vásárolni. Tudatosan kell elkészíteni az ételeket, tudatosan kell élni, tudatosan kell különböző dolgokat fogyasztani, mert ez nagyon lényeges – mondta Benedek Miklós környezet- és klímavédelmi referens.

Nem csak magánemberként, az élet minden területén fontos a környezettudatosság. Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója elmondta: tevékenységük során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megfeleljenek a környezetvédelmi követelményeknek.

– Nagyon fontos nálunk a környezetvédelem, hiszen az elvezetett szennyvizeket megtisztítjuk és a természetes vízfolyásokba bocsájtjuk ki, és ezeknek a kibocsátott szennyvizeknek a határértékeit folyamatosan mérjük és csak a határérték alatti szennyvizeket bocsájthatunk ki. Úgyhogy a környezetvédelem nálunk elsődleges a cég működésének a tekintetében – nyilatkozta Cziráki László, a Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt. vezérigazgatója.

A szakértők fő célkitűzései közé tartozik, hogy az emberek együtt gondolkodva, egymást támogatva, közösen tegyenek a fenntartható fejlődésért.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)