Az NB I B-ért mennek

A Tungsram SE Nagykanizsa férfi kézilabda együttese nagy lehetőség előtt áll szombaton Érden, hiszen 18 órától az NB I B-be jutásról dönteni hivatott osztályozóját vívhatja a Vecsési SE ellen.

Semleges helyszínen, tehát az Érd Arénában csaphat össze a férfi kézilabda NB II Dél-nyugati csoportjának bajnoka, a kanizsai Tungsram, valamint az NB I B Keleti csoportjában a 2020-21-es szezont a kilencedik helyen záró Vecsési SE. A nagykanizsaiak lényegében egy kezdőcsapatnyi játékost ki tudnának állítani azon jelenlegi kerettagjaik közül, akik dél-zalai színekben a 2018-19-es bajnoki idényben a Tungi együttesét erősítették a másodosztályban. Most ismét itt a lehetőség a Tungsram SE-nél, hogy az NB I B-be kerüljenek, bár rögtön tegyük hozzá, egy osztályozót olyan gárda ellen megvívni, mely az elmúlt idény másodosztályában, annak Keleti csoportjában nem is abszolút alsóházi legénység volt, nem lesz kimondottan egyszerű.

- Rendben haladt a felkészülésünk az elmúlt időszakban erre a fontos mérkőzésre – fogalmazott Csalló Ádám, a nagykanizsai csapat játékos-edzője. - Péter Barnabást kivéve, aki még február közepén szenvedett komoly bokasérülést, mindenki bevethető. Szombaton 13 órakor indulunk a délután hatkor kezdődő meccsre, melyen tudjuk, hogy egy igencsak jó csapattal szemben fogunk pályára lépni. Ugyanakkor szeretnénk meglepetést okozni.

Egyébként Csalló Ádám is azon kézilabdázók közé tartozik, akik három esztendeje már szintén megtapasztalhatták, milyen is kanizsai színekben az NB I B-ben szerepelni.

P.L.