Célba dobás kézigránáttal is szerepelt a Repülős honvédelmi napon

A tavalyi nagy siker után ismét megrendezték a Repülős honvédelmi napot Becsehelyen, a Mura Reptéren. A Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával bonyolította le a programot. A térség hat általános iskolájából érkeztek csapatok.

Az esemény célja, hogy a fiatalabb korosztály betekintést nyerjen a katonai életbe, valamint élményeket szerezzenek a repülésről. Nem titkolt szándéka a napnak a repülős utánpótlás megszólítása is.

– A régió általános iskolás diákjai közül a nagyobbakat, a hetedik, nyolcadik osztályosokat céloztuk meg. Részben azért, hogy megszerettessük velük a repülést, és kapjanak némi honvédelmi alapismeretet is – nyilatkozta Ferinc Vince szervező, a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület versenyzője.

A szervezők rendkívül színes programot állítottak össze: szoktató repülés, járőrverseny, célba dobás kézigránáttal és lövészet is szerepelt a palettán. Voltak olyan feladatok, amelyeket egységben kellett végrehajtaniuk a gyerekeknek, de az egyén talpraesettsége is sokat számított.

– Kevés olyan lehetőség van, ahol viszonylag szerény anyagi hozzájárulás mellett a gyerekek hasznos ismereteket kapnak. Esetleg a tanuláson kívüli időszakban, tehát nyári elfoglaltságban is. Ebből a szempontból rendkívül hasznos a mai sportnap is, a Honvédelmi Sportszövetség támogatásával – mondta el Cserti Tibor, a Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület elnöke.

Az érdeklődő ifjúság a nyár folyamán sem marad repülős rendezvény nélkül: július végén napközis tábort szerveznek a 11-14 éves korú diákok részére.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)