Demonstrációt tartottak a javítóintézet előtt

Tüntetést tartott az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetének igazgatója ellen az intézmény egyik rendésze. A szerda reggeli megmozdulás célja a létesítmény vezetőjének leváltása volt.

Nem egy bosszúhadjárat a mostani demonstráció célja, hanem az intézetben töltött hat évem alatt tapasztalt alkalmatlan vezetés megszüntetése – szögezte le Ebergényi Zoltán, aki 2015 óta dolgozik az intézményben. A tiltakozó több pontban fogalmazta meg követeléseit, ezekben kitér - egyebek mellet - a létesítmény működésével kapcsolatos problémákra is. Szerinte a jelenlegi igazgató a javítóintézet erőforrásait többször magáncélokra használta fel, valamint olyan személyeket nevezett ki vezetői pozíciókba, akiknek nincs meg a megfelelő szakképesítésük a munka elvégzéséhez.

Az ügyben megkerestük a létesítmény fenntartóját, de adásunkig nem kaptunk választ. A hivatalos engedély hiányában pedig egyelőre az igazgató, Gólya István sem nyilatkozhatott.

– Ott van, hogy az igazgató úr kezdetektől fogva gyakorlatilag családi vállalkozásként vezeti a céget, amivel önmagában nem lenne probléma, de ebből következően hatalmas fluktuáció van a cégen belül. Konkrétan ott dolgozókat félemlítenek meg, gyakorlatilag retorziókkal zsarolják, adott esetben, ha távozni szándékoznak, akkor a következő munkahelyüket megpróbálják meghiúsítani. Nagyon durva vádakat tudok felsorolni, amiket sok esetben bizonyítékokkal is alá tudok támasztani – nyilatkozta Ebergényi Zoltán, az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetének  rendésze.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)