Eddig nem sok versenyük volt, de jól szerepelnek

A Dél-dunántúli Regionális Judo Szövetség első félévének befejező, kaszói versenyén a Nagykanizsai TE 1866 cselgáncsozói is ott voltak a tatamikon.

Az NTE 1866 dzsúdósai közül öten indultak, akik valamennyien éremmel is térhettek haza úgy, két arany-, egy ezüst- és két bronzérem született. Diák B korcsoport 40 kg-ban Orbán Noémi lett első, diák A 38 kg-ban Gál Márk három győzelemmel másodikként zárt. A serdülő lány 52 kg-os Gombor Alexandra a legnagyobb létszámú mezőnyben 3 fölényes és kiegyensúlyozott teljesítménnyel az első helyért járó aranyérmet vehette át, serdülő fiú 45 kg-ban Kovács Ákos ugyanúgy a dobogó harmadik fokára léphetett, mint serdülő fiú 60 kg-ban Szeghy Tamás.

- A legjobb, legkiegyensúlyozottabb teljesítményt Gombor Alexandra mutatta, akit mindezért külön dicséret is megilletett – hangzott az NTE edzői stábjából Mester Józsefné értékelése.

A Dél-dunántúli Regionális Judo Szövetség a verseny idején megtartotta egyéni eredményességi jutalmazását az elmúlt esztendő teljesítményei alapján és az edzők javaslatai szerint a tavalyi év egyik legsikeresebb versenyzőjeként az NTE-ből Orbán Noémi cselgáncsozott, hiszen még korosztályos magyar bajnoki címet is szerzett. Noémi már idén is remekel amúgy, hiszen a kaszói elsősége előtt a pécsi regionálison is aranyérmet nyert. (Rajta kívül a baranyai megmérettetésen még Gál Márk is első lett, Kovács Ákos és Balogh Janka nyakába ezüstérem került, míg Gombor Alexandra a dobogó harmadik fokára léphetett fel korosztályos súlycsoportjában.)

- Augusztusban reméljük, újra nagy lendülettel és teljes létszámmal indulhat minden – folytatta Mesterné. – Akkor teljes hónapon át edzőtáborok sorozata vár versenyzőinkre, kiemelten a serdülő és junior korosztályú fiataljainkra.

P.L.