Érzelmiintelligencia-fejlesztő központ nyílt Kiskanizsán

facebook megosztás

Érzelmiintelligencia-fejlesztő központ nyílt Kiskanizsán. A Lélekkuckó gyerekeknek segít az érzelmeik megértésében és megélésében óvodástól egészen a kamasz korosztályig.

Nagyon sok gyereknek nehézséget okoz bizonyos helyzetekben az érzelmeik kordában tartása, és ettől könnyen frusztrálttá, idegessé válhatnak – hangsúlyozta Kirchner Andrea érzelmiintelligencia-tréner. A központban a kisebbek az alapérzelmekkel barátkozhatnak, az idősebbeknek pedig tanácsokat, megoldásokat nyújthatnak a foglalkozások a mindennapokhoz.

Az iskolákban elsősorban a kognitív dolgokat preferálják a tanulással kapcsolatosan, és így az érzelmi intelligencia háttérbe szorul. Szóval a kettő sajnos nincs arányban, és ezért is vesznek el a gyerekek ebben a tudós világban. Az iskolában is az a lényeg, hogy mit tudsz, de az, hogy hogyan tudod megcsinálni és milyen érzéssel, az már sajnos nem fontos – mondta el Kirchner Andrea, a Lélekkuckó érzelmi intelligencia trénere.

Az érzelmi nevelést nem lehet elég korán elkezdeni Vajda Margit zenepedagógus szerint. Különböző technikák elsajátításával nem csak az örömöt élhetik meg intenzívebben a fiatalok, de a konfliktusokat is megtanulhatják helyesen kezelni.

– Én zenepedagógusként elég komoly kapcsolatban vagyok az érzelmi neveléssel, hiszen nap mint nap ezt használom én is. Az érzelmi nevelés a lelki és a testi egészség egyik alappillére. Ez a módszer a nevelést kiegészíti. Az érzelmileg kiegyensúlyozott gyerekek sokkal jobban megállják a helyüket a világban – fogalmazott Vajda Margit zenepedagógus.

A megnyitón Tóth Nándor, a településrész önkormányzati képviselője is méltatta az új intézményt, azonban a Kanizsa Televízió Híradójának nem engedélyezte, hogy erről felvételeket készítsen.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.