Esperessé iktatták Hella Ferencet

facebook megosztás

Nagyapja presbiter volt, édesanyja lelkésznek szánta – egyebek mellett ez is kiderült Hella Ferenc székfoglaló beszédében. A református lelkipásztor esperesi beiktatását szombaton tartották, mintegy háromórás ceremónia kíséretében.

Az egész közösség, köztük a legkisebbek is köszöntötték a jeles napon Hella Ferencet, a Somogyi Református Egyházmegye újonnan megválasztott esperesét.

– Nagytiszteletű szolgatársam! Az atya, a fiú, a szentlélek, Isten nevében ezennel beiktatlak téged a Somogyi Református Egyházmegye esperesi tisztjébe. Fogadd az igét alázatos szívvel…. ámen – mondta Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

Az egyházmegye esperese székfoglalójában felidézte életének jelentős állomásait, valamint azt az elvet is, amely meghatározza szolgálatának lényegét.

– Amikor megérkeztem, elkezdődött egy olyan szolgálat, hogy „jelen lenni az emberek életében a bölcsőtől a sírig”. Ezt a szolgálatot szeretném véghez vinni. És tudom azt – az Őrség megtanított arra – hogy a munkánk nem hiábavaló. Ez az ige a feltámadásra hívja fel a figyelmet, arra a kegyelemre, amiről püspök úr is beszélt. Hogy egy hívő embernek nem kell megijedni, nem kell félni. Mert Jézus Krisztusban a feltámadás csodáját adta nekünk az úr. És megváltott gyermekei vagyunk Istennek – fogalmazott Hella Ferenc, a Somogyi Református Egyházmegye esperese.

Hella Ferencet lelkésztársai, a Dunántúli Református Egyházkerület, a Somogyi Református Egyházmegye vezetői, világi tisztségviselői és a testvéregyházak képviselői is köszöntötték a beiktatáson.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.