Évzáró gálahangversenyt tartottak a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola rézfúvós növendékei

Megtartotta évzáró gálahangversenyét a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola a becsehelyi Keresztelő Szent János-templomban. A tegnap esti koncerten az intézmény rézfúvós tanszakának növendékei léptek fel.

Az iskola tanulóinak már 2020 márciusa óta nem volt lehetőségük arra, hogy közönség előtt szerepeljenek. Minden megmérettetés online formában zajlott, így most nagy öröm volt számukra, hogy ismét nézők előtt mutathatták be a tudásukat.

– A pandémia ideje alatt több növendékünk vett részt online zenei versenyen és úgy gondoltuk, hogy ebben a tanévben ezek a gyerekek, akik hosszú fáradtságos munkával készültek ezekre a versenyekre, így, a tanév végén egy kis gálakoncert erejéig be tudják mutatni mindazt, amivel megörvendeztették a zsűrit, és ezzel nagyon szép eredményeket értek el – nyilatkozta Proszenyák Zsolt István, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője.

Friman Martin, a gyerekek felkészítő tanára kiemelte: a darabok nagy részét most először adták elő a nagyérdeműnek.

– A műsorban egy széles skálát próbáltunk átkarolni. Ezekben javára a versenydarabok szerepelnek. Barokk, klasszikus és kortás darabok lesznek hallhatóak – mondta Friman Martin, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola oktatója.

Az elmúlt évben több szép eredménnyel is büszkélkedhettek az intézmény növendékei: a XIX. Sistrum Zenei Versenyen mélyrézfúvós kategóriában Balassa Levente és Pókecz-Kovács Bence ezüst minősítést szerzett, míg a vadászkürt kategóriában Végh Csanád arany minősítést ért el. A XV. Országos Lubik Imre Trombitaversenyen Végh Ágostont a második hellyel jutalmazta a zsűri.

Amit először fogok játszani, az Albinoni- G-moll szonátát, azt már játszottam és a Neruda – trombitaversenyt, azt pedig most fogom előadni közönség előtt – mesélte Végh Ágoston, a Letenyei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke.

A koncerten a zongorakíséretet Proszenyákné Gróf Mónika biztosította.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)