Ingyen végzi feladatát Nagykanizsa frissen kinevezett miniszterelnöki biztosa

Ingyen végzi feladatát Nagykanizsa frissen kinevezett miniszterelnöki biztosa, munkáját sem segíti titkárság. Cseresnyés Péter, a város volt polgármestere, alpolgármestere, 2002 óta fideszes országgyűlési képviselő, jelenleg az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára.

Új miniszterelnöki biztost nevezett ki Orbán Viktor miniszterelnök. Cseresnyés Péterre több fontos feladatot bízott – derül ki a pénteken megjelent Hivatalos Értesítőből, a Magyar Közlöny mellékletéből.

Cseresnyés Pétert a jelen utasítás hatálybalépésétől Nagykanizsa megyei jogú város gazdaságfejlesztéséért és a Nagykanizsa megyei jogú város területén létesítendő Tudományos és Innovációs Park (Science Park) megvalósításával kapcsolatos feladatok összehangolásáért, valamint a Mura Nemzeti Program területén történő gazdasági és turisztikai feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki biztossá nevezem ki – olvasható a miniszterelnöki utasításban. 

A miniszterelnöki biztos:

  • ellátja a Nagykanizsa megyei jogú város területén létesítendő Tudományos és Innovációs Park (Science Park) megvalósítására irányuló beruházással kapcsolatos kormányzati koordinációs feladatokat,
  • részt vesz a beruházással kapcsolatos kormányzati döntések előkészítésében, végrehajtásában,
  • gondoskodik a döntések végrehajtásának ellenőrzéséről,
  • javaslatot tesz a beruházással kapcsolatos további intézkedésekre, programokra, az ezekhez kapcsolódó források felhasználására, valamint nyomon követi a források felhasználását, hasznosulását,
  • ellátja a Mura Nemzeti Programmal összefüggő feladatokról és azok finanszírozásáról szóló 1362/2016. (VII. 13.) Korm. határozatban foglaltak végrehajtásának koordinációját, ennek keretében gondoskodik a Mura Nemzeti Program területén történő gazdasági és turisztikai fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok, fejlesztések összehangolásáról,
  • gondoskodik Nagykanizsa megyei jogú város gazdaságfejlesztéséhez kapcsolódó, valamint munkahelyteremtő beruházásaival kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáról.

A miniszterelnöki biztos tevékenységét a miniszterelnök irányítja, tevékenységét titkárság nem segíti, tevékenységének ellátásáért díjazásra nem jogosult. Cseresnyés Péter havi 2,5 millió forintos javadalmáról itt írtunk. Az utasítás a közzétételét követő napon, azaz június 5-től lép hatályba.

A Hivatalos Értesítőben megjelent kinevezés nem tartalmaz határidőt, bár a kormány honlapja szerint határozott időre kellene szólnia.

Cseresnyés Péter a kilencedik miniszterelnöki biztos. Az eddigi nyolc közül három foglalkozik egy-egy konkrét földrajzi területtel: Bencsik János Fidesz-képviselő a Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért, frakciótársa, Tessely Zoltán a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért, Kiss János volt miskolci alpolgármester pedig a miskolctapolcai fürdő és környezete fejlesztéséért felelős.

Forrás: hvg.huindex.humagyarkozlony.hu

(Borítókép: Cseresnyés Péter/facebook.com)