Jó házigazda volt a Bányász-pálya

facebook megosztás

Az ismét megrendezésre kerülő labdarúgó Zala Megyei Kupa fináléja az Olajbányász-stadionban nagy taktikai csatát és a valamivel talán esélytelenebbnek tartott Zalaszentgrót győzelmét hozta a Teskánd ellen.

Zalaszentgrót VFC - Technoroll Teskánd KSE 4-1 (4-1)

Labdarúgó Zala Megyei Kupa-döntő. Nagykanizsa, 200 néző. Vezette: Kubicsek (Füzi, Tóth Cs.). G.: Gájer P. (6., 41.), Tóth D. (22., 30.), illetve Bailo (25.)

ZVFC: Tóth Zs. - Pődör, Penczák, Horváth B., Csik, Iberhart, Lampert, Kiglics (Farkas F., 86.), Horváth D., Tóth D. (Tóth M., 77.), Gájer P. Technikai vezető: Kardos Roland.

TKSE: Pergel D. - Szabó B., Bedő, Bolla, Nagy R., Bailo, Acél, Hetesi, Czene (Aliouane, 66.), Karvalics B. (Mikó, 58.), Pergel B. Edző: Pergel Attila.

Remekül előkészített pálya, a kanizsai stadion fedett lelátója alatt pedig hangos biztatás - ezek is hozzátartoztak a Zalaszentgróti VFC, illetve a Technoroll Teskánd KSE labdarúgó együttesének csatározásához a megyei kupa fináléjában.


Már itt sejthették a zalaszentgrótiak, a kanizsai pálya jó emlékeket hagy majd bennük

A teskándiak a bajnokság harmadik, míg a szentgrótiak a negyedik helyén zártak, így élvezetes mérkőzésre volt kilátás, melyet csak fokozott, hogy rögtön az elején Gájer Péter szerzett vezetést a ZVFC-nek. Jó negyedórával később a Jankovics Péter edzőjüket igazoltan nélkülöző zöld-sárgák másik gólfelelőse, Tóth Dániel is beköszönt. A Teskánd oldalán alighanem így számos előzetes elképzelés borult, bár egyáltalán nem kellett feladniuk, mivel Bailo Dávid gyorsan, a 25. percben szépíteni tudott. Mind nagyobb erőket igyekeztek mozgósítani Pergel Attila játékosai az egyenlítésért, ami magában hordozta, hogy a kontrákra építő grótiak meg-megugorhatnak. Ennek az eredménye aztán szünetre a 4-1-es Zalaszentgrót-vezetés lett.


Gájer Péter megadta a módját szentgróti csapata negyedik, emellett saját maga második góljának ünneplésénél

A második játékrész kezdetén az alapállás nem változott, a Teskándnak ráadásul amúgy is mennie kellett előre, ugyanakkor ez nagy helyzetek kialakításával részükről nem járt. Bár még sok volt hátra a végéig, de a Szentgrót soraiban alighanem a fő elképzelés egyre inkább az lett, hogy ezt a meccset le kell pörgetni valahogy, s erre a háromgólos előnyük jó alapnak is mutatkozott. A háromgólos vezetés kitartott bőven, így a megye észak-keleti részéről megérdemelten hódították el a serleget.


Egy hosszú és kihívásokkal teli idény véget ért a zalai futballban is a ZVFC győztes csapatképével az Olajbányász-stadionban

Fotók: Polgár László

- Nyertünk és veszítettünk is már ilyen kupadöntőt, tudtuk, milyen is szerepelni egy ilyen meccsen, egyben mindent meg is tettünk azért, hogy ezúttal ismét győztesek lehessünk - fogalmazott a ZVFC elnöke, Kardos Roland. - Hiányzott több játékosunk is, ráadásul egy érdekes találkozót vívhattunk, melynek a Teskánd volt az esélyese. Az első félidő részünkről tökéletesre sikeredett, a 4-1-es győzelem után pedig azt hiszem, nem szükséges semmit sem megmagyaráznunk. Örültem annak, hogy szurkolóink is itt voltak, én pedig egyben elkönyvelhettem azt, hogy sárga lapot kaptam egy tétmérkőzés keretében.

- Összességében a Zalaszentgrót többet tett a meccs megnyeréséért, hiszen minden labdára a kellő célirányossággal rajtoltak - ezek már a teskándi edző, Pergel Attila szavai voltak. - Mi egyszerűen képtelenek voltunk rápörögni az összecsapásra, így hiába volt a labdabirtoklás körülbelül 80 százalék a mi javunkra. Sokan adósak maradtak a jó teljesítménnyel, s nehéz is ilyenkor bármi okosat is mondani, mindenesetre gratulálunk a szentgróti csapatnak.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.