Kigyulladt egy villanymozdony, áll a vasúti forgalom Zalaszentivánon

facebook megosztás

Kigyulladt egy villanymozdony szerda délután a zalaszentiváni vasútállomáson, a lángok elérték a felsővezetéket is, a vasúti forgalom a tűz miatt leállt.    

Kósi Zsolt, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a villanymozdony alsó részén keletkezett a tűz, mire a tűzoltók a helyszínre értek, a MÁV dolgozóinak sikerült a mögötte lévő tehervagonoktól távolabb vinni. A lángok elérték a felsővezetéket is, de személyi sérülés nem történt. A tűzeset körülményeit vizsgálják.    

A MÁV a honlapján arról adott hírt, hogy a Szombathely-Zalaegerszeg vonalon, Zalaszentiván állomáson nem közlekedhetnek a vonatok. A MÁV-Start pótlóbuszt rendelt a helyszínre, a busz Zalaegerszeg és Pókaszepetk között szállítja az utasokat.    

Az átszállás érinti a Pécs-Szombathely közötti Pannónia InterRégió vonatokat, az InterCity vonatok közül a Zalaegerszegről a Déli pályaudvarra 15.49-kor indult Göcsej InterCityt, valamint a Déli pályaudvarról Zalaegerszegre tartó 964-es számú Göcsej IC utasait is.    

Az arra utazóknak jelentősen hosszabb menetidővel kell számolniuk - közölte a vasúttársaság.

MTI

(Borítókép: Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy/ZMKI)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.