Másfél hét és itt a kanizsai forduló

A hajómodellezők adott szakágában is elrajtolt az országos bajnokság, így az FSR-V-ben versenyző kanizsaiak is nagy várakozással készülhettek az idei első fordulójukra, melyet a Fejér megyei Hantos térségében rendeztek.

A Canissa Modellező SE részéről Bonczók Károly, Boti Ferenc, valamint Lekszikov Zsolt neveztek hajómodelljeikkel a bajnokság első körére. Az FSR-V 27 ccm-es, benzines kategóriájában aztán Boti Ferenc a mezőny második helyén végzett, Bonczók Károly a negyedik, míg Lekszikov Zsolt a nyolcadik helyen zárt. A nitro-metános hajók 15 ccm-es versenyében Lekszikov próbált ki egy járgányt, mellyel aztán végül a hetedik helyet könyvelhette el.


Boti Ferenc (balról) a hajómodellező bajnokság nyitányán rögtön egy második hellyel nyitott

- Nem azt mondom, hogy ennél nem szerepeltem már jobban, de végül is elfogadható, amit hoztam, Feri ugyanakkor egy vadonatúj, olasz motort irányíthatott már, Karcsi esetében pedig úgy tűnik, azért lassan össze is állhat a versenyzés – fogalmazott a csapatvezető Lekszikov. - Most hétvégén egy másik sorozat keretében versenyezhetünk Pacsán, a rá következő héten ugyanakkor jön a bajnokság második fordulója, melyet Kanizsán a Csónakázó-tónál tartanak. A hazai pálya mindig külön izgalom, készülünk is rá komolyan.

P.L.