Megoldódott a Csónakázó-tó játszóterének vízelvezetési problémája

facebook megosztás

Megoldódott a Csónakázó-tó játszóterének vízelvezetési problémája. Ahogy arról már korábban beszámoltunk: a komplexum területén az utóbbi időszakban rendszeresen belvíz alakult ki a nagyobb esőzéseket követően. A Via Kanizsa Zrt. szakemberei tegnap dél körül fejezték be a munkálatokat.

A játszótér közvetlenül a part mellé épült, ezenkívül a pár évvel ezelőtt elkészült kerékpárút felső szintje magasabbra került, mint a park legalsó szintje, ez a két dolog okozta a gondot – magyarázta Kámán László, a Via Kanizsa Zrt. műszaki-városüzemeltetési igazgatója. A szakértők folyókákat alakítottak ki a területen, valamint víznyelőt építettek, amit a kerékpárút alatt egy csővel a tóba vezettek. Kámán László szerint ahhoz, hogy a kerékpárút keleti oldalán is megoldják a belvízproblémákat, további munkálatokra lenne szükség. A mostani beruházás kivitelezési költsége 660 ezer forint volt.

Az elmúlt időszakban ugye jelentős csapadék hullott - különösen májusban - Nagykanizsán és környékén. A víznyelőt a kivitelező már két-három héttel ezelőtt megépítette, a folyókák nem lettek kialakítva, de akkor is láttuk már, hogy ezen a részen nem áll meg a víz, tehát már akkor is jól működött. Azt gondolom, hogy a folyókák kialakításával ez még jobban fog működni. Annyit még hozzátennék, hogy ez a probléma nem csak ezen a ponton jelentkezik, hanem az öbölhídtól egészen a vendégházig. A kerékpárút keleti oldalán több helyen van olyan terület, ahol megáll a víz, ez sajnos abból adódik, hogy a kerékpárút szintje meg lett emelve. Azt gondolom, hogy a későbbiekben ezeket a problémákat is meg kell oldani – nyilatkozta Kámán László, a Via Kanizsa Zrt. műszaki városüzemeltetési igazgatója.

K.V.

(Borítókép: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.