Mozgalmas lesz a nyár a Csónakázó-tónál

facebook megosztás

Izgalmas nyári programokkal várják a gyereket a nagykanizsai horgászegyesületek. A Zrínyi Horgászegyesület gyermeknapi versenyt, az Egyesült Izzó Horgász Egyesület pedig tábort hirdetett a kezdő és a tapasztaltabb pecásoknak.

A horgászversenyt június 26-án, a Csónakázó-tó szigetén tartják meg a szervezők. Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke elmondta: a gyerekek két korosztályban indulhatnak a megmérettetésen, a rendezvényre maximum 50 fő jelentkezését várják.

– Most már többéves hagyománya van az eseménynek, azt elmondhatjuk. A program eddig mindig teltházas, nagyon szívesen jönnek a gyerekek és az idei évben is ugyanerre számítunk. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a mai világban, aki a gyermekeket ki szeretné emelni az internet, az okostelefon, a tabletek világából, az egy komoly vállalást tesz, és mi ennek meg akarunk felelni. A gyermekeknek a virtuális élmények helyett valódi élményeket szeretnénk adni – nyilatkozta Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

Nyolc és tizennégy év közötti fiataloknak szól az Egyesült Izzó Horgász Egyesület júliusi napközis tábora. Az ifjú pecások a horgászat mellett különböző játékos feladatok megoldásával, versenyhorgászok segítségével bővíthetik az ismereteiket. Tábori Attila, az egyesület verseny és ifjúság felelősétől megtudtuk: az eseményre két nap alatt betelt a létszámkeret.

– A gyerkőcök megtanulják az alapvető dolgokat a horgászattal kapcsolatban. A halismerettől kezdve az etetőanyag keverést, annak felhasználási módját. A különböző szerelékeknek az összeállítását, a horogkötést, a módszereknek az elsajátítását. Próbáljuk megszerettetni velük a horgászatot – mondta el Tábori Attila, az Egyesült Izzó Horgász Egyesület verseny és ifjúság felelőse.

Mindkét nyári esemény a MOHOSZ, valamint a nagykanizsai horgászegyesületek összefogásának köszönhetően valósul meg.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.