Pályaorientációs napon vettek részt a Kiskanizsai Általános Iskola diákjai

facebook megosztás

Ügyességi és játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal a Kiskanizsai Általános Iskola tanulói a pályaorientációs napon. Az intézmény a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara segítségével már harmadik alkalommal rendezte meg az eseményt.

A program célja a mesterségek bemutatása és a tanultak közös feldolgozása a gyerekekkel, hogy később, továbbtanuláskor könnyebben válasszanak maguknak pályát. Ez a nap elsősorban a felső tagozatos, ötödiktől hetedik osztályos tanulóknak szól.

– Az a tapasztalat, hogy egyre népszerűbb a szakmák megismerése a továbbtanulás szempontjából. Idén azokba az iskolákba, amelyekbe technikus képzés van, kimondottan jó képességű tanulók jelentkeztek oda. Tehát majdnem ötös és színötös gyerekek is jelentkeztek, nem csak gimnáziumba, hanem technikus képzésre is. Azt gondolom, hogy éppen ez volt a cél, amikor ezt meghirdették. Úgy néz ki, hogy Kanizsán is ez be fog jönni – nyilatkozta Molnár István, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatója.

A diákok nyolc helyszínen, 20 perces etapokban, forgórendszerben hallgathattak előadásokat, valamint ki is próbálhatták magukat egy-két munkafolyamatban.

Minden tanulónk, tehát a 16 osztálycsoportunk részt tud venni ezeken a programokon. A gyerekek az elmondásuk alapján élvezték, vándorolnak egyik teremből a másikba. A kollegák tudnak tanácsokat adni a kisebbeknek, akik még előtte állnak a pályaválasztásnak, mert a nyolcadik évfolyamnak már azért egy iránymutató megvan – mondta el Steficsné Szokol Judit, a Kiskanizsai Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Az iskolában jövőre is készülnek hasonló pályaorientációs rendezvénnyel, várhatóan még színesebb, kibővített programsorozattal.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.