Remekeltek az eraklinosok

Országos bajnoki címet szerzett Németh Áron és Némethné Vörös Edina, az Eraklin Táncklub Egyesület párosa. A Jánoshalmán tartott megmérettetésen a kanizsai klub versenyzői kiemelkedően szerepeltek, hiszen szereztek még egy második, egy negyedik, valamint egy ötödik és egy hetedik helyezést. 

Az országos hat-, illetve nyolctánc versenyen egybe kellett letáncolni a résztvevőknek a három latin, és a három standard táncot, a zsűri az összprodukció végén értékelt. Németh Áron és felesége, Némethné Vörös Edina senior korcsoportban lett országos bajnok. Lekszikov András Zsigmond és Czuring Nóra pedig ifjúsági korosztályban negyedikként zárt.

– Másik párosunk Horváth Gergő és Kolumbán Elvira, úgyszintén negyedikek lettek, viszont ők már nyolctáncban, tehát ott már nyolc táncot táncolnak. Nagyon sok induló volt, olyan 18-19 párosból lettek a negyedikek, tehát ez egy nagyon szép eredmény. Tényleg nem sok hiányzott ott sem a dobogóhoz. Viszont ők elindultak csak latin táncok kategóriában is, ott 28 párosból érték el a szintén negyedik helyezést – nyilatkozta Lekszikov Csaba, az Eraklin Táncklub Egyesület elnöke.

Müller Balázs és Jáger Laura két korcsoportban is indult. Standard táncokban az ifjúsági 7. helyet szerezték meg, a felnőttek közt pedig ötödikek lettek.

– Igazából elégedettek voltunk az eredményünkkel. Örültünk, hogy hosszú idő után közönséggel, illetve ennyi versenyzővel együtt tudtunk táncolni – mondta Müller Balázs, az Eraklin Táncklub Egyesület versenyzője.

A versenyen ismét nézőközönség előtt bizonyíthattak a táncosok, ami plusz motivációt jelentett számukra.

Nekem személy szerint már nagyon hiányzott a szurkolás, amit a közönségtől mindig kapunk. Volt egy versenyünk, amin csak pontozók voltak és az elég rossz volt. Mi igazából a közönséghez mentünk, szóval már nagyon kellett – mesélte Jáger Laura, az Eraklin Táncklub Egyesület versenyzője.

Az egyesület tagjai továbbra sem unatkoznak, hiszen hamarosan újabb versenyeken kell bizonyítaniuk.

K.R.

(Fotók: Eraklin Táncklub Egyesület)