Szép eredményeket értek el a kanizsai diákok a 13. Gyerekfesztiválon

Több kategóriában is szép eredményeket értek el a kanizsai diákok a 13. Gyerekfesztiválon. A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Alapfokú Művészeti Iskola növendékei közül hangszeres zenében az alsó tagozatos Galambos Flóra, valamint a felsős Lőczi Alíz is megszerezte az elsőnek járó díjat. Versmondásban a Rozgonyi-iskola tanulói jeleskedtek: Pál Doriánt az első, míg Horváth Péter tudását a második hellyel jutalmazta a zsűri.

A megmérettetést idén online formában tartották meg a szervezők. A tehetségkutató rendezvényen a gyerekek hangszeres zenében, szavalásban, táncban és éneklésben bizonyíthatják a hozzáértésüket. Nagykanizsa tanulói minden évben részt vesznek a versenyen.

– Nagyon örültünk annak, hogy ismét nagyon szép eredményeket értek el növendékeink. Ez a 13. Gyerekfesztivál melyet Magyarkanizsán szerveznek meg. Magyarkanizsa és Nagykanizsa testvérvárosok és az ottani iskola a többi testvérvárosával, illetve a testvérvárosi kapcsolatával közösen szervezi meg, meghívásos alapon ezt a fesztivált – mondta el Baráth Adrien, az FFZAMI igazgatója.

Kollonay Zoltán felkészítő tanár kihívásnak és egyben felelősségnek tartja a fiatalokkal való közös munkát, tehetségük gondozását. Egyéni elképzeléseiket, gondolati szabadságukat előtérbe helyezve tanítja őket.

– Mozgósítom a motivációs érzéseiket, mert bennük van. Mindenkiben benne van. Van egy olyan pillanat, amikor ezt meg kell, hogy mutassa. Bár én segítem, de a legfontosabb számomra, hogy rátaláljanak a saját motivációjukra és amikor kiülnek a színpadra, akkor átadják az érzést. Ezért van, ezért tanuljuk a művészetet alapfokon és ez alapfokon is hozzátartozik, a lényegét adja – nyilatkozta Kollonay Zoltán zongoraművész, zeneszerző, az FFZAMI oktatója.

Az oktató és növendékei bővebben beszámolnak az elért sikereikről mai kulturális magazinműsorunkban.  

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)