Szombaton a kis horgászoké volt a főszerep

facebook megosztás

Gyerekeknek rendeztek versenyt a nagykanizsai horgászegyesületek a hétvégén. A Csónakázó-tónál tartott foglalkozáson nem a kifogott halak mennyiségén volt a hangsúly, hanem az élményszerzésen.

A kanizsai pecások közös célja, hogy minél fiatalabb korban megszerettessék a gyerekekkel a horgászatot – hangsúlyozta Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

– A verseny után lehetősége volt a horgászattal kapcsolatos ügyességi versenyeken, vetélkedőkön értékes nyereményeket nyerni a gyerkőcöknek. Illetve hoztunk át vízibicikliket, van egy motorcsónakunk is, és azzal a tavat most nem kintről befele, hanem bentről kifele is megtudják nézni a gyerekek – mondta el Szépligeti Ferenc, a Zrínyi Horgászegyesület elnöke.

A horgászversenyen életkor alapján két kategóriában indulhattak a résztvevők. A gyerekek nagyon élvezték a megmérettetést.

– Én már tavaly is voltam itt horgásztáborban, és akkor is volt az utolsó napon ilyen horgászverseny. Már másodszor vagyok itt úgy, hogy versenyzek. Sajnos tavaly egy halat sem fogtam. Most azért próbálkozok többet is fogni – mesélte Árvai Emília.

A szervezők gondoskodtak arról is, hogy a gyerekek ne térjenek haza üres kézzel, ezért kis ajándékcsomagokkal is készültek nekik.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.