Szvoboda Bencétől, profi motokrosszversenyzőtől tanulhattak az újudvari Motocross-Enduro Parkban

facebook megosztás

Szvoboda Bence, tízszeres magyar bajnok motorversenyző tartott edzést szombaton az újudvari Motocross-Enduro Parkban. Az érdeklődők technikai, valamint személyes tanácsokat is kérhettek a profi sportolótól.

Hazánkban nem számít népszerű sportnak a motokrossz, nagyon kevesen próbálják ki – árulta el stábunknak Szvoboda Bence. A versenyző szerint érdemes már gyerekkortól, egy jó edző segítségével motorozni, így később komolyabb eredményeket lehet elérni. Bence nyolcéves kora óta van a pályán.

Én most 29 éves vagyok, azt gondolom, hogy 33-34 éves koromig még szeretném ezt csinálni. Egyrészt azért, mert most érzem azt magamban, hogy minden összeállt, tudom, hogy mit kell fizikálisan tenni ezért a sportért, nagyon nagy a tapasztalatom a nemzetközi versenyek terén is. Ami fontos, hogy motivált vagyok még ennyi sérülés és balszerencse után is. Én küzdeni fogok ezután is – nyilatkozta Szvoboda Bence profi motokrosszversenyző.

Az újudvari létesítmény 2500 méter hosszú, 70 méteres szintkülönbséggel. A nyomvonal kifejezetten gyors, modern ugratókkal, többféle hullámsorral, triplafelugróval tarkított, és szinte minden kanyarban van belül lassító.

– Ez egy hosszú pályának számít és gyorsnak. Általában 1300-1500 méteres pályák vannak Magyarországon. Ez inkább amerikai színvonalú és stílusú, mert ott vannak ilyen hosszú és gyors pályák. Gyors leugrók, lelépők és kombinált ugrók vannak kombinált elemekkel. Van hullámsor, és az ugratók is olyanok, hogy két-háromféleképpen meg lehet oldani. Nagy sokféleképpen lehet variálni – mondta el Jakab Dávid, az Újudvar Motocross-Enduro Park üzemeltetője.

Szvoboda Bence szerint, egy megfelelő motoron kívül, a rengeteg gyakorlás, az állóképesség fejlesztése, valamint a kitartás a titka annak, hogy valakiből átlagon felüli terepversenyző váljon.

K.V.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.