„Tiszta lappal” indulhat mindenki a nagykanizsai könyvtárakban

„Tiszta lappal” indulhat mindenki a nagykanizsai könyvtárakban. A kezdeményezés részeként az olvasók tartozását elengedik az intézményekben, így a már régóta kint lévő könyvek is visszakerülhetnek a bibliotékákba.

Az elmúlt időszakban a könyvtárak nyitvatartása nem a megszokott módon üzemelt, ezért a tagsági igazolványok lejárta és a könyvek tartozása miatt eddig sem számoltak fel pluszköltségeket – emlékeztetett Czupi Gyula. A könyvtár igazgatója elmondta, az elmúlt másfél, két évben vagy még a járvány előtt előfordulhatott, hogy valaki nem vitte még vissza a kivett könyveket, de az így keletkezett tartozást most mindenkinek elengedik.

– Tiszta lapot szeretnénk. Ez a felhívásunknak is tartalma, hogy a lényeg történjen meg. Az a helyzet álljon elő, hogy a könyvek visszakerülnek a könyvtárba, az olvasó pedig önfeledten használják a könyvtárat. Ehhez azt gondoljuk, hogy azzal járulhatunk még hozzá, hogy aki júniusban hozza vissza a dokumentumokat. Bármilyen oknál fogva esetleg tartozásba keveredett, mert ebben a furcsa időszakban ez előfordulhatott, azt mind elengedjük. A lényeg az, hogy újra önfeledten jöjjenek, használják a könyvtárat és a dokumentumok is kezdjenek el forogni, ne álljanak meg ott, ahol legutóbb kölcsönözték őket – nyilatkozta Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója.

K.R.

(Borítókép: Kanizsa TV)