Továbbra is érdeklődnek az erdei szállások iránt

facebook megosztás

Nem csökkent az érdeklődés, a pandémia időszaka után is keresik a csendes, természetközeli szállásokat. A zalai erdők ölelésében töretlen népszerűsége van azoknak az úgynevezett lakoknak, amelyeket családok, baráti társaságok foglalnak le.

Az elmúlt időszakban pályázati támogatást is igénybe véve újította fel a szálláshelyeket a Zalaerdő Zrt. Egykori vadászházak, egyéb ingatlanok fogadják ma már teljesen komfortosan, a modern elvárásoknak megfelelően azokat, akik Zalába látogatnak rövidebb, vagy hosszabb időre.

– Nehezen összehasonlítható az elmúlt egy-két év az előzőekhez képest. Mindenki által ismert, hogy lezárták a szálláshelyeket, a vendéglátó egységeket, és nagyon bizonytalan volt, mikor lehet kinyitni, mikor lehet ellátogatni ezekre a helyekre. Ez érződött a vendég-forgalmon is. Áprilisig még nem nagyon érdeklődtek, kevés volt az érdeklődő a bizonytalanság miatt. Azután, amikor megjelentek az első feloldó rendeletek, jogszabályok, egyre több érdeklődés és foglalás érkezett. A nyári időszakra egész jól megteltek a szálláshelyeink – nyilatkozta Pálmai Katalin, a Zalaerdő Zrt. turisztikai és pályázati referense.

A Zalaerdő Zrt. kistolmácsi erdei lakjának és horgász lakjának saját gondnoka van. Tóth Viktória minden alkalommal személyesen találkozik azokkal, akik a pihenésnek ezt a formáját választják. Mint elmondta: a nagyvárosokból ugyanúgy érkeznek vendégek, mint a környező falvakból. A vendégek létszámán pedig jól látszik: Zala csendes varázsa semmit sem vesztett a pandémia alatt.

– Ahogy a foglalások is mutatják, szerintem egyre több vendéget vonz ez a környék. Rengeteg program van, kikapcsolódási lehetőséget nyújt például a Budafai arborétum gyalogosan, túraútvonalon, vagy biciklivel, tehát nem vesztett a varázsából semmiképpen – mondta Tóth Viktória, Kistolmács gondnoka.

A környéken található kisvasút, de számos egyéb program is szolgálja a Zalába látogató turistákat. A megkérdezettek mindegyike azt vallja: a természet, a zalai erdők különleges varázsa az alapja a vonzerőnek.

V.A.

(Képek: Kanizsa TV)

 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.