Újabb munkatársa állt nyilvánosság elé az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetének

facebook megosztás

Újabb munkatársa állt nyilvánosság elé az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetének. Az intézményben jelenleg is éjszakai gyermekfelügyelőként dolgozó, Bogdán Roland úgy fogalmazott: akkor telt be nála a pohár, amikor a vezetőség számonkérte rajta, hogy a tüntetést szervező Ebergényi Zoltánnal továbbra is tartja a kapcsolatot.

2017 decembere óta dolgozik a kanizsai létesítményben Bogdán Roland. A problémája korábban azzal az esettel kezdődött, amikor egy ismeretlen személy a származására utaló, sértő megjegyzéseket írt fel az öltözőszekrényére. A gyermekfelügyelő szerint az ügyet a vezetőség nem a megfelelő módon kezelte. Miután az incidens később megismétlődött, Bogdán Roland azt már bejelentette a rendőrségen. Mint elmondta: a javítóintézet vezetősége ezt a cselekedetét rossz néven vette, mert szerintük negatív fényben tüntette fel vele az intézményt. Az eseményekkel kapcsolatban az intézmény vezetője egyelőre nem kapott engedélyt arra, hogy nyilatkozzon.

– Ami számomra azért kicsit keményebben és rosszul érintett az az, hogy táppénzes ellenőrzést tartottak, Gólya István igazgató úr, illetve a rendészeti vezető úr. Megalázó módon kiabált a lakásom előtt velem, ennek fültanúja volt a szomszédom is egyébként. Ezt megelőzően házkutatást tartottak a lakásomon ugyanezek a személyek, mivel egy szökött növendéket kerestek az ingatlanomon. Önkényesen jöttek be, nem kérdeztek meg semmit, hogy bejöhet-e esetleg a lakásba, ők úgy gondolták, hogy ez teljesen természetes. Engem a műszakból kivéve mentünk el az ingatlanomra és néztük át a lakást. A munkámat nagyon féltettem, és ezért sem akartam az igazgatóval szembe szállni ؘ– nyilatkozta Bogdán Roland, az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetének gyermekfelügyelője.

K.R.

(Képek: Kanizsa TV)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.