Újabb országos siker a szakképzésben

Kiemelkedő eredményt ér el a Thúry György-technikum négy tanulója a Teörek Aladár országos tanulói gyorsíró-, gépíró-, szövegszerkesztő-, és beszédíró versenyén. Országos Szövetségének megmérettetésén az intézmény diákjai már évek óta részt vesznek.

Az országból 22 iskola, 200 tanulója mérte össze a tudását a rendezvényen. Sziva Levente a gépírásversenyen első helyezést ért el, ezzel elnyerte az év legjobb ifjúsági gépírója címet is. Horváth Bálint kilencedikes diák Tanuló III. kategóriában a 12. helyet szerezte meg.

– Folyamatos, koncentrált munkára van ahhoz szükség, hogy valaki ilyen szép versenyeredményeket érjen el, mint most a versenyzők ezen a versenyen. Rengeteg felkészülés, rengeteg gyakorlás, hibaelemzés, javítás. A gépírás versenyekre mozdulat és szógyakorlatok, nehéz betűfogások gyakorlása, hosszabb szövegek másolása, mind-mind részét képezi a felkészülésnek – nyilatkozta Kalmár Izabella, a Nagykanizsai SZC Thúry György Technikum felkészítő tanára.

Horváth Péter a szövegszerkesztésben a negyedik, gépírásban a 25. helyen zárt. Péter korábban már több szakmai versenyen is szép eredményeket zsebelt be magának. A gyerekektől megtudtuk, hogy a többéves, folyamatos tanulást követően, a versenyre néhány hét intenzívebb gyakorlással készültek.

Először is szeretnék köszönetet mondani Izabella tanárnőnek a lelkiismeretes biztatásért és a tanításért. Nagyon örülök ennek a helynek, épphogy lecsúsztam a dobogóról, de nagyon elégedett vagyok. A felkészülés 2-3 hétig tartott, de pont elég volt ahhoz, hogy sikeresen felkészüljek a versenyre. Nehézséget nem találtam benne, négy év alatt gyakoroltam rá – mesélte Horváth Péter.

A szövegszerkesztő verseny Tanuló I. kategóriájában ötödik helyen végzett Gerócs Eszter. Versenymunkájával hibátlansági érmet is kapott.

– Az elején még egy kicsit nehéz volt elsajátítani a tízujjas vakírást, de az idő teltével egyre jobban belejöttem. Nekem is 2-3 hét volt a felkészülés, nagyon örülök a helyezésemnek – fogalmazott Gerócs Eszter.

Kalmár Izabella felkészítő pedagógus elmondta: nagyon büszke a fiatalokra, mert mindent megtettek annak érdekében, hogy ezekkel az eredményekkel büszkélkedhessenek.

K.V.

(Fotók: Hodák Sándor)