Újudvaron Szvoboda Bence instrukcióival

facebook megosztás

Az Újudvar Motocross-Enduro Parkot - amellett, hogy folyamatosan bővül és csinosodik - időközben már a magyar profi motocross egyesület, a HTS Team is kipróbálhatta, az elmúlt hétvégén pedig a sportág hazai menője, Szvoboda Bence vezényelhetett rajta edzést.

Az elmúlt napokban a két előre bekalkulált motokrosszos edzőtábor mellett – melyekre országos szinten érkeztek – programjai mellett vasárnap egy újabb delegáció is befutott az újudvari pályára, akik között egy szlovéniai versenyről is hazafelé tartó indulókat is köszönthettek. Szvoboda Bence, a jelenleg topon lévő magyar, nemzetközileg is elismert motokrosszversenyző szombaton délelőtt jött, hogy instrukcióival segíteni tudjon a többieknek. S hogy jelenleg miért inkább elméletben adja át ismereteit?


Szvoboda Bence (jobbról) jól megfontolt gondolatait adja át a még ifjabb motocross-generációnak

- Ebben az évben egyelőre nem a versenyzés játssza a főszerepet, betudhatóan annak is, hogy volt egy kompressziós csigolyatörésem, sőt, hát ez két csigolyát is érintett, s ebből még fel kell épülnöm – mondta el a sokszoros MX1-es magyar bajnok, aki nem is oly' rég a cseh pontvadászatban is az élen zárt, no és a német bajnokságban is érdekelt. - Igazából 2019 volt az utolsó igazi versenyévem, hiszen tavaly ugyan már a lezárások miatt lehet, hogy kissé változott az idény, de akkor egy másik komoly sérülésből is ki kellett lábalnom. Jelen pillanatban azért nem vagyok túlzottan elmaradva, mert például a német bajnokság a vírushelyzet miatt amúgy is júliusban rajtolhat. Ott a lényeg, hogy a versenyhétvége péntek reggelén a futam helyszínén legyek.

Jakab Dávid, az Újudvar SE motoros szekciójának szakágvezetője is ugyanúgy ott volt a Szvoboda irányította gimnasztikázók között, persze, neki más minőségben is fontosak az ilyen napok.


Bocskai Balázs (balról) és Jakab Dávid nem csupán krosszozik, de a pályán is folyamatosan dolgozik

- Folyamatosan dolgozunk a pálya nyomvonalán, nincs megállás, de jó érzéssel tölthet el minket, hogy egy ideje már a motorosok is birtokukba vehették a kialakított objektumot – fogalmazott Jakab Dávid, aki krosszosként tavaly az MX1 II. osztályában szerzett összetett harmadik helyezést. - Idén nem is szerepel a terveinkben első helyen a versenyszerű motorozás nekem, illetve csapattársamnak, Bocskai Balázsnak, sokkal inkább az épülő projektet irányítom, hogy még sokrétűbb lehessen itt a kiszolgálás. Jelen pillanatban amelyen csak a motokrosszosok köröznek, az egy 2500 méter hosszú versenypálya, de rengeteg a teendő, ami még előttünk áll. Kialakításra került egy 1500 méter hosszú tréning-nyomvonal is, illetve a több kilométer hosszú enduro-pályát is gondozzuk. Mindezek mellett és hozzájuk kapcsolódóan a fő helyen a locsolórendszer kiépítése szerepel, de ezen is rajta vagyunk.


Újudvart a tv-torony mellett immár a motocross-pályáról is ismerhetik

Fotók: Polgár László

Ezen percek után aztán már tényleg felbőghettek a motorok, s kezdődhetett is a „tervszerű” motorozás ugratókkal, visszafordítókkal, no meg persze némi és e sportágban azért illő porral.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.