A világranglista 16. helyén zártak a Nilfisk-Kanizsa sportolói

facebook megosztás

A 16. helyen zárt a Nilfisk Kanizsa Torna Club hármasa 11-17 évesek számára rendezett akrobatikus torna világbajnokságon. Magyarországot a kanizsai trión kívül még két egység képviselte, a Grassalkovich SE hármasa 20. lett, míg a Balance ATC párosa a 14. helyezést szerezte meg.

Kiváló előjelekkel hangolt a világversenyre a Lukácsi Lili-Horváth Dorottya Júlia- Németh Rozália hármas, hiszen megnyerte az Akrobatikus Torna Magyar Bajnokságot. A genfi megmérettetésen két gyakorlatot kellett bemutatniuk a lányoknak, az első kör után reális esélye volt arra a kanizsai triónak, hogy bekerüljön a döntőbe. Ez végül nem sikerült, de így is elégedetten zárták a megmérettetést, amin több mint 500 versenyző és 24 nemzet mérte össze a tudását.  A Nilfisk Kanizsa Torna Club elnök-edzőjével, Farkasné Bolin Ildikóval készített beszélgetésünket teljes egészében pénteken, Szertár című sportmagazinunkban láthatják.

– Óriási „felhozatal” volt, nagyon örültünk ennek. Nehéz volt a verseny, nagyon-nagyon magas volt a színvonal, aminek szintén örültünk. Így meg tudtuk ítélni, hogy mi a világranglistán hol, s mint állunk. A lányoknak két gyakorlatot kellett bemutatni, egy statikus és egy dinamikus gyakorlatot. Az első gyakorlat után még versenyben voltunk a nyolcas döntőért. A második gyakorlatban azonban egy egészen pici hiba becsúszott, ami azt jelentette, hogy a világranglista 16. helyén végeztünk az egységgel. Ami nagyon szép, hiszen azt a gyakorlatot, amit tudnak, a lányok megcsinálták. Így, mint edző, nagyon boldog vagyok – mondta Farkasné Bolin Ildikó, a Nilfisk Kanizsa Torna Club elnöke, edzője.

M-B.Gy.

(Fotók: MATSZ Akrobatikus Torna szakág)

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.