Az alkalmazottak többsége felmondana a rugalmas munkavégzés lehetősége nélkül

facebook megosztás

Az alkalmazottak 54 százaléka megfontolná, hogy állást váltson, ha nem nyújtanak számára rugalmas munkavégzést a veszélyhelyzet elmúltával - közölte az EY az MTI-vel.     

Az EY Work Reimagined Employee Survey kutatásban 16 264 dolgozóval készítettek felmérést 16 országban és 23 iparágban 2021 márciusában. A megkérdezettek több mint fele az Y-generációból (1980-2000 között születettek köréből) került ki. A válaszadók legalább 500 munkatársat foglalkoztató vállalatoknál dolgoznak.     

A kutatásból kiderült, hogy a távmunka az Y-generációnak vált be a leginkább, ugyanis az érintettek kétszer akkora valószínűséggel mondanának fel, ha teljes munkaidőben vissza kellene térniük az irodába, mint az úgynevezett veteránok vagy baby-boomerek (1940 és 1965 között születettek).     

A fluktuáció a menedzserek és a vezetők között lehet a legnagyobb, míg legkevésbé azok váltanának, akik már több mint 10 éve egy helyen dolgoznak. A maradás feltételét a technológia és a pénzügy területén kötik leginkább a rugalmas munkavégzéshez a dolgozók az EY felmérése szerint.    

Arra is rámutattak, hogy a válaszadók 48 százaléka szerint a vállalati kultúra kedvező irányban változott a járványhelyzet alatt. A megkérdezettek 64 százaléka pedig úgy látja, hogy cégénél fejlettebb technológiai megoldásokra, például stabilabb videókonferencia programokra és gyorsabb internetelérésre lenne szükség.     

A közlemény idézte Farkas Margitot, az EY Személyügyi Tanácsadással foglalkozó területének partnerét, aki elmondta, egyre többen elvárják a cégüktől, hogy onnan és akkor dolgozhassanak, amikor szeretnének. A vállalatok vezetése előtt a nagy kihívás, hogyan hozzák összhangba a céges érdekeket és az egyéni igényeket, megőrizve versenyképességüket a munkaerőpiacon.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.